ABD'nin yeni elçisi

AMERİKA’nın Ankara Büyükelçisi John Bass’in Afganistan’a tayin edildiğini duyduğum andan itibaren bu kritik dönemde yeni elçinin kim olabileceğinin peşine düştüm. Belki de Türkiye- Amerika...

AMERİKA’nın Ankara Büyükelçisi John Bass’in Afganistan’a tayin edildiğini duyduğum andan itibaren bu kritik dönemde yeni elçinin kim olabileceğinin peşine düştüm.

Belki de Türkiye- Amerika ilişkileri açısından en kritik döneme giriyoruz. İki ülkenin arası hayli kötü ve iyileşmesi için iyi niyetli girişim de fazla görünmüyor.

Aslında dünyamızın ve bölgemizin içinde bulunduğu ortamda iki ülke birbirine daha da yakınlaşması gerekirken tam aksi oluyor.

Durum öyle vahim ki, bugün Washington’da Türkiye için iyi bir şey söyleyen insan bulmak bile zorlaştı. Ancak bir gerçek de var; Türkiye’nin içinde bulunmadığı veya onay vermediği bir düzenin bölgemizde fazla ayakta kalabilmesine pek imkân yok.

Bunu Ruslar kadar Amerika da görüyor, ama iç politikasında yaşananlar ve dış politikasına getirilen yeni anlayış nedeniyle Türkiye’ye hak ettiği önemi son zamanlarda vermemeye başladı. Dolayısıyla böyle bir dönemde Ankara’ya gönderilecek elçinin işi hem zor hem de çok önemli.

İSTİHBARAT KÖKENLİ

Tüm kaynaklarıma, “Elçi kim olur?” sorusunu sormaya başladım. Başlarda kimse ipucu vermedi. Daha sonra sadece, “İstihbarat kökenli olması ihtimali büyük” demeye başladılar. “CIA’dan mı, NSA’dan mı?”soruma ise uzun süre yanıt alamadım.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Seçim sonucu neden böyle oldu? 12 Mayıs 2023 | 268 Okunma Kitabın ortasından konuşuyorum ve diğer lüzumsuz seçim notları 08 Mayıs 2023 | 263 Okunma Alevi tartışması 05 Mayıs 2023 | 246 Okunma Dün bu yazıyı yazarken... 01 Mayıs 2023 | 160 Okunma Mea Culpa 28 Nisan 2023 | 150 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar