ABD’deki Diyanet Merkezi, dünya için dönüm noktasıdır

Avrupa’da Arap ülkelerinden gelenlerin yoğunlaştığı semtler oluştu. Bu semtlerde, sokaklardaki ideolojiyle büyüyen tepkisel gençler, daha sonra DAEŞ gibi örgütlerin pençesine düşüyor. Ancak tüm...

Avrupa’da Arap ülkelerinden gelenlerin yoğunlaştığı semtler oluştu. Bu semtlerde, sokaklardaki ideolojiyle büyüyen tepkisel gençler, daha sonra DAEŞ gibi örgütlerin pençesine düşüyor.

Ancak tüm bilim insanlarını ve uzmanları şaşırtan bir gelişme de var. Bu semtlere komşu ya da tam göbeğine yerleşmiş Türk Müslümanları bu gelişmelerden hiç etkilenmiyorlar. Onlar, Arap gençlerinin yaşadığı dramatik süreçlerin dışındalar.

Türkiye’de yerleşmiş olan seküler, başkalarının hayat tarzına, inançlarına saygılı geleneğin bunda etkisi büyük tabii ki ama Diyanet İşleri Başkanlığı’nın oynadığı önemli ve güçlü rolü de unutmamak gerekiyor.

Diyanet İşleri Başkanlığı, bugüne kadar tüm Müslümanlara çağdaş, modern bir dinin nasıl yaşanması gerektiğini anlattı ve “İyi bir Müslüman nasıl olunur?”sorusuna verdiği cevaplarda hep çağdaş oldu, farklı inançlara saygıyı ve farklı hayat tarzlarını kabulü öğretti.

Düşünmesini bilen Avrupa liderleri, sadece bu nedenle Türkiye’nin tarihi önemini ve global dünyayı içine düştüğü bugünkü durumdan çıkarabilecek tek güç olduğunu görüyorlar.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Seçim sonucu neden böyle oldu? 12 Mayıs 2023 | 275 Okunma Kitabın ortasından konuşuyorum ve diğer lüzumsuz seçim notları 08 Mayıs 2023 | 264 Okunma Alevi tartışması 05 Mayıs 2023 | 250 Okunma Dün bu yazıyı yazarken... 01 Mayıs 2023 | 166 Okunma Mea Culpa 28 Nisan 2023 | 153 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar