ABD yarına nasıl hazırlandı?

ABD Dışişleri Bakanı Tillerson'un Ankara'da son yaptığı görüşmelerde, iki ülke arasındaki ilişkilerin ele alınması için oluşturulması kararlaştırılan 3 komiteden Suriye'yle ilgili olanı...

ABD Dışişleri Bakanı Tillerson'un Ankara'da son yaptığı görüşmelerde, iki ülke arasındaki ilişkilerin ele alınması için oluşturulması kararlaştırılan 3 komiteden Suriye'yle ilgili olanı yarın Washington'da toplanacak. Bu nedenle Amerikan tarafının yarına nasıl hazırlandığını öğrenmeye çalıştım.

Konuştuğum kaynaklardan öğrendiğime göre, Dışişleri Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Sedat Önal'ın geleceği bu ilk Suriye komite toplantısı için Amerika ne yazık ki fazla yeni fikir üretmiyor.

Fırat’ın doğusundaki durum, Münbiç, Afrin’deki gelişmeler ve Amerika’nın YPG ile ilişkisi gibi hayati konular ele alınacak olmasına ve Türkiye’nin bu konulardaki beklentileri belli olmasına rağmen ABD yönetiminin şu ana kadar hiçbir yeni fikir üretmemesi ilginç bir durum.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Seçim sonucu neden böyle oldu? 12 Mayıs 2023 | 260 Okunma Kitabın ortasından konuşuyorum ve diğer lüzumsuz seçim notları 08 Mayıs 2023 | 262 Okunma Alevi tartışması 05 Mayıs 2023 | 242 Okunma Dün bu yazıyı yazarken... 01 Mayıs 2023 | 157 Okunma Mea Culpa 28 Nisan 2023 | 149 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar