ABD merkezinde perde arkasındaki sert Türkiye tartışması

Bugün 'Uçakta bebek emzirmesi' konulu tamamen farklı bir evrene ait olan bir yazı yazacağımın sözünü dün vermiştim.

Ancak hayat tabii ki durmuyor, Washington görünürde bir şey yapmıyor gibi dursa da perde arkasında Türkiye ile ilgili sert tartışma sürüyor.

Yazacağıma söz verdiğim konu her zaman yazılabilir, oysa bu perde arkasındaki tartışmanın bugün acilen yazılması gerekiyordu. Ne olup bittiğini bilelim de gerekenleri ona göre yapabilelim diye düşündüğümden yazımın konusunu acil meseleye ayırdım sonunda.

***

Başkan Trump, S-400 füzeleri konusunda Türkiye’ye kesinlikle yaptırım konulmasını istemiyor. Bu tavrını Cumhuriyetçi senatörlerle geçtiğimiz salı günü Beyaz Saray’da net biçimde ortaya koymuştu. Senatörler ise toplantıda buna ısrarla karşı çıkmışlardı ve yaptırım getirilmesinin yasa gereği olduğunu söyleyerek tavırlarında ısrarcı olmuşlardı.
O toplantı tarafların kendi tavırlarından taviz vermeden ve kesin bir sonuca
bağlanamadan bitmişti.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Seçim sonucu neden böyle oldu? 12 Mayıs 2023 | 268 Okunma Kitabın ortasından konuşuyorum ve diğer lüzumsuz seçim notları 08 Mayıs 2023 | 263 Okunma Alevi tartışması 05 Mayıs 2023 | 246 Okunma Dün bu yazıyı yazarken... 01 Mayıs 2023 | 160 Okunma Mea Culpa 28 Nisan 2023 | 150 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar