ABD, Fırat'ın doğusu için yeni adımlar atıyor

Fırat'ın doğusunda kurulacak yeni düzen ve güvenli bölgenin niteliği konularında kafa karışıklığı hala sürmekte olan Amerikan yönetimi, son günlerde bu konuda adım adım Türkiye'nin almış olduğu pozisyona yaklaşır gibi davranmaya başladı...

Örneğin Trump yönetiminin bölgeyle ilgili yetkilileri ve kısa süre önce bölgede yeni turunu yapan büyükelçi James Jeffrey, Fırat’ın doğusunda oluşturulmak istenen güvenli bölgede Türk Silahlı Kuvvetleri'nin de bulunması fikrini anlatmaya başladılar.

PYD'YE SÜRPRİZ OLDU

Yönetim, şu aralar sınırlı sayıda da olsa bölgede mutlaka Türk askerinin bulunması gerektiği fikrini görüştüklerini herkese anlatıyor.
Washington’daki YPG ofisine yakın kaynaklar bu gelişmenin kendilerine sürpriz olduğunu ve bunu beklemediklerini belirtiyorlar.

BAĞDADİ'NİN YENİ VİDEOSU

Amerikan yönetimi kendi askerini bölgeden çektikten sonra Fırat’ın doğusunda bir güvenlik boşluğu olmasını istemiyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Seçim sonucu neden böyle oldu? 12 Mayıs 2023 | 268 Okunma Kitabın ortasından konuşuyorum ve diğer lüzumsuz seçim notları 08 Mayıs 2023 | 263 Okunma Alevi tartışması 05 Mayıs 2023 | 246 Okunma Dün bu yazıyı yazarken... 01 Mayıs 2023 | 160 Okunma Mea Culpa 28 Nisan 2023 | 150 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar