6'lı masa en geç Aralık ayının sonuna kadar dağılır

Habertürk Gazetesi Yazarı Serdar Turgut'un bugünkü (11.11.2022)''6'lı masa en geç Aralık ayının sonuna kadar dağılır'' başlıklı yazısı.

6'lı masa hakkındaki değerlendirmeler genellikle konuşan insanın ideolojisine ve olmasını arzuladığı siyasi gelişmelere göre yapılıyor. Dolayısıyla yapılan değerlendirmelerinin çoğunun gerçekçi veya güvenilir olması ihtimali pek yok. Bunların çoğu insanların olmasını umdukları veya arzuladıkları gelişmeler doğrultusunda yaptıkları gerçeklerle bağlantısı olmayan hayal alemine ait fanteziler ötesine geçemiyor. Oysa yapılabilir bir seçim zaferi açısından 6'lı masanın şansını olabildiğince serinkanlı bilimsel bir metodoloji ile düşünmek lazım.

Ben buna 15 Nisan tarihinde yazmış olduğum ‘Oyun teorisine göre altılı masanın başarı şansı’ başlıklı yazımla girişmiş ve o yazıda oyun teorisi çerçevesinde 6’lı masanın bir başarı şansını olduğunu söylemiştim.

6’lı masa birbirinden farklı arzu ve talepleri olan 6 oyuncunun katıldığı tipik bir oyun teorisi problemiydi. Oyun teorisinin bazı kurallarına uyulduğu takdirde bir dengenin oluşacağı yani başarının yakalanacağı görülüyordu o zaman.

Ancak arada geçen zamanda o günlerde uyuluyor gibi gözüken bazı kurallar, özellikle CHP ve İYİ Parti tarafından, değiştirildiğinden, bu masanın artık başarıya ulaşma şansı maalesef görülmüyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Seçim sonucu neden böyle oldu? 12 Mayıs 2023 | 266 Okunma Kitabın ortasından konuşuyorum ve diğer lüzumsuz seçim notları 08 Mayıs 2023 | 263 Okunma Alevi tartışması 05 Mayıs 2023 | 245 Okunma Dün bu yazıyı yazarken... 01 Mayıs 2023 | 158 Okunma Mea Culpa 28 Nisan 2023 | 150 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar