Amazon hayat tarzı

Türkiye’nin siyasi ikliminde hayat tarzı sorunsalının önemli yerini ve bunun siyasi söylemlerde bazen nasıl belirleyici olabildiğini tartıştığım yazımda bu sorunsalın tarihin bu anında belirleyici olma...

Türkiye’nin siyasi ikliminde hayat tarzı sorunsalının önemli yerini ve bunun siyasi söylemlerde bazen nasıl belirleyici olabildiğini tartıştığım yazımda bu sorunsalın tarihin bu anında belirleyici olma şansının olmadığını ve hayat tarz endişelerine saklanarak artık siyaset yapılamayacağını anlatmıştım.

Bizim yerelimizde durum böyle ama bu, bizi aşan, global bir problem de.

21’inci yüzyılda hayat tarzlarının birbirine benzeşmeye, tekdüzeleşmeye başladığını görüyoruz, bunu yaşıyoruz.

Hayatlarımızda bu bizleri birbirimize benzettirici güç belirleyici olmuşken kendi hayat tarzının biricik ve korunması gereken bir tarz olduğunu söyleyerek yaşamaya çalışan insanların işi çok zor bu çağda.

Dediğimi daha netleştirmek için bir kavramı tartışmak istiyorum.


AMAZON YAŞAM TARZI

Kitap satın almak için amazon.com'u kullanmış olanlar fark etmişsinizdir tek bir kez kullansanız, bir defa bile tercih belirtseniz dahi sonunda bir algoritmaya dönüşüyorsunuz.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Seçim sonucu neden böyle oldu? 12 Mayıs 2023 | 255 Okunma Kitabın ortasından konuşuyorum ve diğer lüzumsuz seçim notları 08 Mayıs 2023 | 259 Okunma Alevi tartışması 05 Mayıs 2023 | 240 Okunma Dün bu yazıyı yazarken... 01 Mayıs 2023 | 155 Okunma Mea Culpa 28 Nisan 2023 | 146 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar