CHP'ye İzmir'de ne oldu?

CHP’li arkadaşlar yine, "Bizimle uğraşmak rahat, kolaysa iktidar partisi ile uğraş onu eleştir" diye sitemde bulunacaklar biliyorum ama bu konu CHP’yi çok aşan yapısal bir siyasi sorun ile ilgili.Türk siyasi ikliminde hayat...

CHP’li arkadaşlar yine, "Bizimle uğraşmak rahat, kolaysa iktidar partisi ile uğraş onu eleştir" diye sitemde bulunacaklar biliyorum ama bu konu CHP’yi çok aşan yapısal bir siyasi sorun ile ilgili.

Türk siyasi ikliminde hayat tarzı sorunsalının önemli hatta belki de hayati önemde yeri var.

İlk kurulduğu günden bu yana mücadelesini yakından takip ettiğim Ak Parti de bir anlamda hayat tarzı sorunsalını kullanarak da iktidara yürüyüşünü kolaylaştırdı.

CHP de malum o bir tür 'hayat tarzı’nın endişeleri üzerine politikalar oluşturuyor.

Hayat tarzı sorunsalının en güçlü hissedildiği yerler kıyı bölgeleri ve İzmir’dir.


DÜŞÜNMELİYİZ

Solcusu, sağcısı ülkesinin sorunları hakkında her düşünen insan hayat tarzı sorunsalı ile yüzleşmek zorundadır. Bunu İzmir baz alarak yapmak doğrudur çünkü ortada hayli sorunlu olan bir örnek olarak duruyor.

Evet İzmir’de ne oluyor daha doğrusu CHP’ye İzmir'de neler oluyor?

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Seçim sonucu neden böyle oldu? 12 Mayıs 2023 | 255 Okunma Kitabın ortasından konuşuyorum ve diğer lüzumsuz seçim notları 08 Mayıs 2023 | 259 Okunma Alevi tartışması 05 Mayıs 2023 | 240 Okunma Dün bu yazıyı yazarken... 01 Mayıs 2023 | 155 Okunma Mea Culpa 28 Nisan 2023 | 146 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar