ABD devletinde durum vahim, 8'li Çete dahi fonksiyonsuz

Amerikan devlet yapısında Gang of Eight (8'li Çete) diye bilinen, global medyada pek tartışılmayan çok önemli bir grup vardır. Eğer resmi devlet yapılarıyla derin devlet yapısı arasında bir...

Amerikan devlet yapısında Gang of Eight (8'li Çete) diye bilinen, global medyada pek tartışılmayan çok önemli bir grup vardır.

Eğer resmi devlet yapılarıyla derin devlet yapısı arasında bir bağlantı sağlanması gerekiyorsa bunu ancak 8’li Çete sağlayabilir.

Diyelim ki Suriye’de çok gizi bir operasyon yapılması kararı alınacak; bunun emrini tabii ki başkan verir ama bu kararı devlet yapısı içinde bu 8’li Çete ile paylaşması ve konuşması lazımdır. Çünkü derin devlet yapılarının kontrolden çıkmaması devletin kontrolünde kalması ancak bu şekilde sağlanıyordu.

Bu nedenle bu 8 kişi başkan kadar gizliliğe, erişim iznine sahip son derce güçlü insanlardır.

8’li ÇETE KİMLERDEN OLUŞUYOR

Bu sekiz kişilik grup şunlardan oluşuyor:

1- Senato Başkanı (Cumhuriyetçi)

2- Senato Başkan Yardımcısı (Demokrat)

3- Senato İstihbarat Komisyonu Başkanı (Cumhuriyetçi)

4- Senato İstihbarat Başkan Yardımcısı (Demokrat)

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Seçim sonucu neden böyle oldu? 12 Mayıs 2023 | 268 Okunma Kitabın ortasından konuşuyorum ve diğer lüzumsuz seçim notları 08 Mayıs 2023 | 263 Okunma Alevi tartışması 05 Mayıs 2023 | 246 Okunma Dün bu yazıyı yazarken... 01 Mayıs 2023 | 160 Okunma Mea Culpa 28 Nisan 2023 | 150 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar