John Bolton'u Türkiye'de en sinirlendiren olay

Washington’un siyasi dedikodu çarkları hiç durmaz, bu şehir 7/24 siyasi dedikodu üzerine yaşar.Bugünlerde ulusal güvelik ve dış politika çevrelerinin favori dedikodusu John Bolton ve onun son Türkiye...

Washington’un siyasi dedikodu çarkları hiç durmaz, bu şehir 7/24 siyasi dedikodu üzerine yaşar.
Bugünlerde ulusal güvelik ve dış politika çevrelerinin favori dedikodusu John Bolton ve onun son Türkiye temasları.
Deniliyor ki Bolton’un zaten çok dengeli olmayan ruh hali Türkiye gezisinde yaşanılanlardan sonra daha da bozulmuş. 
Yaşadığı diplomatik skandalı çevresine anlatırken hayli sinirlendiği ve yaşadıklarına hayli bozulmuş olduğu görünüyormuş.
Ve yine konuşulanlara göre Ankara’da yaşadıkları arasında en çok da Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Prof. Dr. Fahrettin Altun’un Twitter’den attığı mesaja bozulmuş ve kızmış.

TÜRK MİSAFİRPERVERLİĞİ 

Başkan Erdoğan tarafından kabul edilmeyen ve bir basın toplantısı bile yapmadan apar topar Ankara’dan ayrılan Bolton için Twitter hesabından paylaştığı mesajında Altun, "Umarım kendisi dünyaca ünlü Türk misafirperverliğini tatmıştır" ifadesini kullanmıştı.
Okuduğumda beni tebessüm ettiren bu zeki mesajın Bolton’u bozması ve sinirlendirmesi normal tabii. Ama döndükten sonra aradan zaman geçmesine rağmen bunu hala daha etrafına anlatması canının bayağı yandığını da gösteriyor.

ACABA FARKINDA MI?

Aslında Ankara’da yaşadıkları sadece kendisinin neden olduğu şeylerdi. 
İsrail’deyken öyle abuk sabuk konuşmasaydı, Ankara’da başına gelenlerin hiç birisi olmayabilirdi. 
Ama ruhsal dengeleri zaten bozuk olduğundan hele İsrail konusu devreye girdiğinde iyice tuhaflaşabildiğinden neyi nasıl konuşacağını bazen unutabiliyor, dediklerinin nerelere varabileceğini, değerlendirmekten uzaklaşabiliyor. Biraz makul düşünebilse İsrail’de dediklerinin Ankara’da hiç hoş karşılanmayacağını herhalde onun bile görebilmesi gerekiyordu.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Seçim sonucu neden böyle oldu? 12 Mayıs 2023 | 268 Okunma Kitabın ortasından konuşuyorum ve diğer lüzumsuz seçim notları 08 Mayıs 2023 | 263 Okunma Alevi tartışması 05 Mayıs 2023 | 246 Okunma Dün bu yazıyı yazarken... 01 Mayıs 2023 | 160 Okunma Mea Culpa 28 Nisan 2023 | 150 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar