Pes doğrusu: Zarrab davası savcılarına ve FBI ajanlarına ödül veriyorlar

Uzun zamandır Washington'un gerçek güç merkezi olduğunu söylediğim Foundation for Development of Democracy'nin (FDD) gerçek yüzünü anlattım. Neokon-evanjelist işbirliğinin merkezi gibi çalışan bu...

Uzun zamandır Washington'un gerçek güç merkezi olduğunu söylediğim Foundation for Development of Democracy'nin (FDD) gerçek yüzünü anlattım. Neokon-evanjelist işbirliğinin merkezi gibi çalışan bu kuruluş dün öyle bir şey yaptı ki, bir kesimin Türkiye'ye karşı kötü niyetlerinin ve önyargılarının belgesi ortaya çıkmış gibi oldu sonunda.

Yönetim içindeki Türkiye karşıtı önemli isimlerle direkt bağlantısı olan ve çoğunu da kendi içinden çıkarmış olan FDD, 28 Ağustos'ta Hakan Atilla davasında görev almış savcı ve FBI ajanlarına kurumun prestijli ödülü olan Alberto Nisman ödülünü verecek. Toplantıda ayrıca savcı ve FBI ajanları da bir konuşma yapacaklar.

28 Ağustos'taki toplantıda Amerika'nın Birleşmiş Milletler temsilcisi Nikki Haley ve Dışişleri Bakanı Pompeo'nun kıdemli politika danışmanı ve politika planlama biriminin direktörü Brian Hook da bulunacak.

Hakan Atilla davası gibi Türkiye’ye yönelik tüm kötü niyetli komploların ortaya döküldüğü kirli bir davaya Washington’daki yönetime çok yakın bir kuruluşun bu kadar sahip çıkması ve komployu kuranları ödüllendirmesi şaşırttı insanları. Neokon-evanjelist çevrelerin örgütü olan FDD’nin kötü niyetini ortaya koyan ve makul düşünmeye çalışan insanlara “Pes doğrusu” dedirten bir gelişme oldu bu.

(Bu arada Hakan Atilla’dan bir mesaj geldi bunu da yarın detaylı yazacağım)

WASHINGTON’DAKİ DİĞER GELİŞMELER

1- Amerikan tarafı Trump’ın ulusal güvenlik danışmanı John Bolton ile görüşme talebinin Büyükelçi Serdar Kılıç’tan geldiğini söyleseler de görüşmenin nasıl oluştuğu net değil. Benim kaynaklarım Beyaz Saray’ın bu görüşme için ikinci elden feeler (bir görüşme için önceden hava yoklaması) yaptıklarını söylüyorlar. Görüşme sürecini kim başlattıysa sonuçta son derece olumlu bir gelişme olduğu konusunda hemfikir Washington’daki Türkiye ile ilgili Amerikan birimleri.

Beyaz Saray’da gerçekleşen görüşmenin içeriği hakkında bilgi sahibi olanlara göre bu yüzyüze temasta iki taraf da konular hakkında bilindik ve daha önce söylenmiş tavırlarını masaya koydular. Yeni bir fikir ortaya atılmadı ama bilinen tavırlar karşılıklı teyit edildi.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Seçim sonucu neden böyle oldu? 12 Mayıs 2023 | 260 Okunma Kitabın ortasından konuşuyorum ve diğer lüzumsuz seçim notları 08 Mayıs 2023 | 262 Okunma Alevi tartışması 05 Mayıs 2023 | 242 Okunma Dün bu yazıyı yazarken... 01 Mayıs 2023 | 157 Okunma Mea Culpa 28 Nisan 2023 | 149 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar