Şehvetin lekesinin büyük yazarı Roth

Washington'da bulunduğum süre içinde çalışma konularımın dışına çıkmamaya, popüler kültür yazmamaya dikkat ediyorum. Ama salı gecesi bu çalışma prensibimde, saygı duruşu...

Washington'da bulunduğum süre içinde çalışma konularımın dışına çıkmamaya, popüler kültür yazmamaya dikkat ediyorum. Ama salı gecesi bu çalışma prensibimde, saygı duruşu anlamına gelebilecek ara vermem gereken bir gelişme oldu.

Tam bir yazarlar kenti olan New York'ta gece geç saatlerde 20'nci yüzyılın gerçekten bittiği bir an yaşandı.

20’nci yüzyılın oluşturduğu büyük yazar üçlüsünün son halkası olan Philip Roth hayata veda etti. Diğer büyük yazarlar daha önce ölen Saul Bellowve John Updike’dı.

Roth’un da gitmesiyle 20’nci yüzyıl gerçekten kapanmakla kalmadı, belki romanın da ölümü gerçekleşmiş oldu. Bunun olup olmadığını bir süre sonra hep beraber göreceğiz. Yaşlanmasına bakmadan sürekli yazıp üreten Roth’un bulunmadığı bir roman dünyasının nasıl olacağını hep birlikte göreceğiz. Onun olup yazamadığı bir dünyanın pek iyi olmadığını sanırım bir süre sonra herkes anlayacaktır.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Seçim sonucu neden böyle oldu? 12 Mayıs 2023 | 255 Okunma Kitabın ortasından konuşuyorum ve diğer lüzumsuz seçim notları 08 Mayıs 2023 | 259 Okunma Alevi tartışması 05 Mayıs 2023 | 240 Okunma Dün bu yazıyı yazarken... 01 Mayıs 2023 | 155 Okunma Mea Culpa 28 Nisan 2023 | 146 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar