Mike Pompeo'nun gizli ziyareti

Trump, Japonya Başbakanı Şinzo Abe'yi Florida'daki Mar-a-Lago tatil yerinde ağırladığını basına açıklayınca, Mike Pompeo'nun Kim Jong-un ile görüşmek için gizlice Kuzey Kore'ye gittiği ortaya...

Trump, Japonya Başbakanı Şinzo Abe'yi Florida'daki Mar-a-Lago tatil yerinde ağırladığını basına açıklayınca, Mike Pompeo'nun Kim Jong-un ile görüşmek için gizlice Kuzey Kore'ye gittiği ortaya çıktı. Mayıs ayı sonuna doğru Kuzey Kore Lideri ile görüşmesi beklenen Trump'ın ön hazırlık yapması için düzenlenen bu gizli ziyaretin çok başarılı geçtiği belirtiliyor. Dışişleri Bakanlığı için Senato Dış İlişkiler Komitesi'nden onay bekleyen Pompeo'nun bu ziyareti onun atanma şansını daha da azalttı.

Yeni görevine resmen atanmadığı için hâlâ CIA Başkanı olduğu düşünülürse onun bu gizli ziyareti Başkan Trump’ın emriyle yapmasından daha doğal bir şey olamayacağına göre, Senato’da “Bu nasıl oldu?” diye herkes şaşırdı.

Ancak süreci takip edenler durumu şöyle açıkladılar:

* Senato Dış İlişkiler Komitesi’nde atanması için sorgulaması süren Pompeo’ya Kuzey Kore’yle ilgili de soru sorulmuş.

* O da büyük ihtimalle o toplantıdan çıkar çıkmaz gideceği gizli geziden hiç bahsetmeyerek genel siyasi laflar etmiş.

* Gizli bir geziyi basının önünde açıklamasına mümkün olmadığına göre onun bir suçu yok, ancak bazı senatörler “Bize yalan söyledi, gerçekleri saklıyor, bir diplomat olarak değil hâlâ bir casus olarak davranıyor”diyerek ona onay vermeyeceklerini söylüyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Seçim sonucu neden böyle oldu? 12 Mayıs 2023 | 266 Okunma Kitabın ortasından konuşuyorum ve diğer lüzumsuz seçim notları 08 Mayıs 2023 | 263 Okunma Alevi tartışması 05 Mayıs 2023 | 246 Okunma Dün bu yazıyı yazarken... 01 Mayıs 2023 | 158 Okunma Mea Culpa 28 Nisan 2023 | 150 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar