Suriye büyük oyununda Washington'da yeni adım

SURİYE'ye kalıcı barış getirmek için Rusya ile birlikte çalışma kararında olan ABD Başkanı Trump, buna karşı çıkan en yakınındaki bazı isimleri bile gözden çıkardı. Beyaz...

SURİYE'ye kalıcı barış getirmek için Rusya ile birlikte çalışma kararında olan ABD Başkanı Trump, buna karşı çıkan en yakınındaki bazı isimleri bile gözden çıkardı. Beyaz Saray, ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı H.R. McMaster'ı Pentagon'a dört yıldızlı general konumunda geri göndermek için arayış başlattı.

Washington’da, Başkan Trump’ın bu değişikliği bir an önce, hatta Putin’in özel temsilcisi Vitaly Naumkin’in Suriye hakkında konuşmaya şehre 27 Şubat’ta gelmesinden de önce gerçekleştirmek istediği söyleniyor.

Trump’ın kendi ulusal güvenlik cemaati içindeki muhalefeti ortadan kaldırdıktan sonra şöyle adımlar atmayı planladığı anlatılıyor:

ÖNCE AFRİN SONRA DA MÜNBİÇ

- Rusya ile birlikte Suriye’ye kalıcı bir düzen getirilmesi imkânı doğduktan sonra Trump, kendini Amerika halkına Suriye konusunda verdiği sözü tutmuş olarak görecek. Oradaki misyonunu sadece DEAŞ ile mücadeleyle sınırlı tutan Pentagon da Trump ile aynı fikirde. Suriye’de atılacak adımlar konusunda Rus istihbaratı ile işbirliği yapmakta olan CIA da bu adımlara onay veriyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Seçim sonucu neden böyle oldu? 12 Mayıs 2023 | 266 Okunma Kitabın ortasından konuşuyorum ve diğer lüzumsuz seçim notları 08 Mayıs 2023 | 263 Okunma Alevi tartışması 05 Mayıs 2023 | 246 Okunma Dün bu yazıyı yazarken... 01 Mayıs 2023 | 160 Okunma Mea Culpa 28 Nisan 2023 | 150 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar