Amerika'da Türkiye'ye yeni yasal komplo

Hakan Atilla'nın hüküm giydiği davada Reza Zarrab'ın tanıklığını dinlerken, "Bu dava resmen bittikten sonra da bu işlerin sonu geleceğe benzemiyor" diye düşünmüştüm. Nitekim çok geçmeden...

Hakan Atilla'nın hüküm giydiği davada Reza Zarrab'ın tanıklığını dinlerken, "Bu dava resmen bittikten sonra da bu işlerin sonu geleceğe benzemiyor" diye düşünmüştüm. Nitekim çok geçmeden maalesef bu olmaya başladı gibi görünüyor.

Bu defa da Zarrab’ın tanıklık yaptığı davada birçok defa adı geçen İran’ın uçak şirketi Mahan Air bağlamında Türkiye’ye yeni bir yasal oyun oynamaya hazırlanıyorlar.

Amerikan Hazine ve Ticaret bakanlıkları ile CIA ve FBI, Mahan Air’in, İran Devrim Muhafızları tarafından hem Suriye’deki Kasım Süleymani’nin komutanı olduğu Kudüs Birliği’ne hem de Hizbullah’a silah ve teçhizat dağıtımı yapmak için kullanılan uçak şirketi olduğunu belirtiyor.

Bunlar Amerika’nın resmi kayıtlarına geçirildi.

Şimdi de salı günkü Wall Street Journal Gazetesi’nin birinci sayfasında çıkan bir haberde, Amerikan yönetimi tarafından yaptırımlar kapsamına alınmış bu şirketin, uçakları için yedek parça ve diğer aletleri Türk şirketleri aracılığıyla edindiği ileri sürülüyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Seçim sonucu neden böyle oldu? 12 Mayıs 2023 | 266 Okunma Kitabın ortasından konuşuyorum ve diğer lüzumsuz seçim notları 08 Mayıs 2023 | 263 Okunma Alevi tartışması 05 Mayıs 2023 | 246 Okunma Dün bu yazıyı yazarken... 01 Mayıs 2023 | 160 Okunma Mea Culpa 28 Nisan 2023 | 150 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar