Washington'da gizli ABD-Rus casus zirvesi

Aslında haklarında Amerika'ya girme yasağı bulunan Rus istihbaratının 3 önemli ismi gizlice Washington'a geldi ve CIA Başkanı Pompeo aracılığıyla Beyaz Saray'a önemli mesajlar ilettiler. 3'ü görevini tamamlayıp...

Aslında haklarında Amerika'ya girme yasağı bulunan Rus istihbaratının 3 önemli ismi gizlice Washington'a geldi ve CIA Başkanı Pompeo aracılığıyla Beyaz Saray'a önemli mesajlar ilettiler. 3'ü görevini tamamlayıp Washington'dan ayrılır ayrılmaz sabah 11.00 civarında Pompeo ile görüşen Başkan Trump, onun yanında Putin'i aradı ve ikisi uzun bir telefon görüşmesi yaptı.

Ulusal güvenlik konularında uzman ve CIA’dan iyi haber alan bir kaynağımın söylediğine göre, Başkan Trump konuşmaya Rusya’da olan uçak kazası için başsağlığı dileyerek başladı, ama bir süre sonra konu Suriye’ye geldi.

Bu telefon görüşmesiyle ilgili âdet olduğu üzere Beyaz Saray bir açıklama yaptı, ama açıklamada Suriye konusuna girilmiyor bile.

Suriye hakkında konuşulanın tam içeriğini şu anda Rus istihbaratının yöneticileri, CIA Başkanı ve iki lider biliyor.

Bu arada Tillerson’un bölgemize yapmakta olduğu turun Kuveyt ayağında gazetecilerle yaptığı sohbetin çözülmüş tam metni de ulaştı Washington’a.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Seçim sonucu neden böyle oldu? 12 Mayıs 2023 | 260 Okunma Kitabın ortasından konuşuyorum ve diğer lüzumsuz seçim notları 08 Mayıs 2023 | 262 Okunma Alevi tartışması 05 Mayıs 2023 | 242 Okunma Dün bu yazıyı yazarken... 01 Mayıs 2023 | 157 Okunma Mea Culpa 28 Nisan 2023 | 149 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar