İran'a' Ayetullah Mike' operasyonu başladı

Amerika, bölgede gittikçe güçlenen, Irak ve Suriye’den İsrail sınırına yakın Hizbullah gücüne kadar güç koridorları oluşturan İran’a karşı sert tavırlar konulması gerektiğini...

Amerika, bölgede gittikçe güçlenen, Irak ve Suriye’den İsrail sınırına yakın Hizbullah gücüne kadar güç koridorları oluşturan İran’a karşı sert tavırlar konulması gerektiğini düşünüyor. Yani ABD Başkanı Trump’ın son nükleer anlaşmayı onaylamadan kongreye yeni tedbirler alması için göndermesinin, aslında nükleer anlaşmaya İran’ın uymamasıyla alakası yok. Hatta bu anlaşmada imzası olan diğer birçok ülke gibi Amerika’nın da aslında İran’ın anlaşmaya uyduğunu bildiğini söyleyebiliriz. Bunu da “Teknik olarak uyuyor olabilirler ama anlaşmanın ruhuna uygun hareket etmiyorlar” şeklinde ifade ediyorlar.

Yani anlayacağınız Amerika İran’a karşı zaten sertleşecekti, “Nükleer anlaşmaya uymuyorlar” tavrı sadece bir vesile olarak kullanıldı.

Bu, Amerika’nın yeni kararı da değil. Ben bunların olacağını, 5 Haziran tarihinde “CIA’nın Ayetullah Mike’ı ve İran” başlıklı yazımda yazmıştım. “Ayetullah Mike” lakaplı Michael D’Andrea, geçmişte planlayıp uygulattığı sert ve gizli operasyonlar nedeniyle CIA içinde bile ismi korku yaratan bir ajan. Onun İran ile ilgili operasyonların başına getirilmesini ben o tarihte, “Amerika gerekirse güç kullanmayı da içeren gizli operasyonlar ile İran’ı karşısına alıyor” diye anlatmıştım. Ajana “Ayetullah Mike” denilmesi kendisinin de Müslüman olmasından ve İran hakkında bilgili olmasından kaynaklanıyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Seçim sonucu neden böyle oldu? 12 Mayıs 2023 | 266 Okunma Kitabın ortasından konuşuyorum ve diğer lüzumsuz seçim notları 08 Mayıs 2023 | 263 Okunma Alevi tartışması 05 Mayıs 2023 | 246 Okunma Dün bu yazıyı yazarken... 01 Mayıs 2023 | 158 Okunma Mea Culpa 28 Nisan 2023 | 150 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar