Gerilimi soğutma girişimleri

Türkiye-Amerikan ilişkileri tarihinin en büyük krizini yaşarken, gerilimler sürekli tırmanırken, perde arkasında gerilimleri soğutma ve iki ülke arasındaki “yeni normali” oluşturma çabaları da...

Türkiye-Amerikan ilişkileri tarihinin en büyük krizini yaşarken, gerilimler sürekli tırmanırken, perde arkasında gerilimleri soğutma ve iki ülke arasındaki “yeni normali” oluşturma çabaları da başlatıldı.

Dışişleri Bakanlığı Siyaset Planlama Dairesi Başkanı Burak Akçapar, Washington’da mevkidaşı Amerikan Dışişleri Bakanlığı Siyaset Planlama Direktörü (Director of Policy Planning) Brian Hook ile önceki gün Türkiye saatiyle 22.00’de görüştü.

İki önemli bürokrat, görev tanımlarından da anlaşılacağı üzere Türkiye ile ABD arasındaki siyasi ilişkilerin geleceğini planlamaya çalıştılar.

Brian Hook görev tanımı dışında Dışişleri Bakanı’na yakınlığıyla bilinen bir bürokrattır.

Edinilen bilgilere göre, kısa süre sonra değişmesi beklenen Dışişleri Bakanı Rex Tillerson, bakanlığı içinde özellikle 3 isimle yakın mesai yapıyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Seçim sonucu neden böyle oldu? 12 Mayıs 2023 | 268 Okunma Kitabın ortasından konuşuyorum ve diğer lüzumsuz seçim notları 08 Mayıs 2023 | 263 Okunma Alevi tartışması 05 Mayıs 2023 | 246 Okunma Dün bu yazıyı yazarken... 01 Mayıs 2023 | 160 Okunma Mea Culpa 28 Nisan 2023 | 150 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar