Güzel haberler

New York’taki ErdoğanTrump zirvesi öncesinde Washington’da yaşananlar, müttefik iki ülkenin ilişkisi hakkında hoş işaretler vermiyordu. Hele benim gibi her gün Amerikan devletinin birimlerinin nasıl işlediğini...

New York’taki ErdoğanTrump zirvesi öncesinde Washington’da yaşananlar, müttefik iki ülkenin ilişkisi hakkında hoş işaretler vermiyordu.

Hele benim gibi her gün Amerikan devletinin birimlerinin nasıl işlediğini, nasıl düşündüklerini takip etmek ve bilmek zorundaysanız fazla olumlu düşünmeye de imkân kalmıyordu.

Ruh halim öyleydi ki, bu son zirveden iki lider “Anlaşamamada anlaştık”diyerek ayrılsalar bile ben bunu yine de bir umut ışığı olarak görmeye hazırlamıştım kendimi. Nitekim bunu Habertürk TV’de de söyledim.

Ancak Washington’da yönetim birimlerinde çalışanların ve gazeteci olarak benim beklediğimden çok daha iyi sonuç alındı zirveden.

İki ülke liderinin “Anlaşamamada anlaştık” bile demeleri, “İlişkimizi koparmıyoruz, bazı anlaşmazlıklar olsa bile karşılıklı diyalog içinde bunları çözeceğiz” anlamına gelecekti ve benim için bu bile yetecekti, umudumu koruyacaktım.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Seçim sonucu neden böyle oldu? 12 Mayıs 2023 | 260 Okunma Kitabın ortasından konuşuyorum ve diğer lüzumsuz seçim notları 08 Mayıs 2023 | 262 Okunma Alevi tartışması 05 Mayıs 2023 | 242 Okunma Dün bu yazıyı yazarken... 01 Mayıs 2023 | 157 Okunma Mea Culpa 28 Nisan 2023 | 149 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar