Gençlere HUM tedbiri

Mecburen 2 aydır sadece dış politika ve siyaset düşünüp yazıyordum. Sadece siyaset yazmanın bir yazar için hayatı ıskalamak anlamına geldiğini...

Mecburen 2 aydır sadece dış politika ve siyaset düşünüp yazıyordum. Sadece siyaset yazmanın bir yazar için hayatı ıskalamak anlamına geldiğini düşündüğümden “mecburen” dedim.

Biz sadece tek bir konuya odaklansak da hayat bize aldırmadan kendi ritminde akıp gidiyor. Dış görev şimdilik bitti ve döndüm. Aradaki zamanda yazmadıklarımı tamamen ıskalamış olmamak için hemen notlarıma gömülüp bazı önemli gördüğüm konulardan bugün bahsedeceğim. Bunu siyasetten çıkıp normale dönüş olarak da görüyorum.

Zaman içinde aldığım notlarda bence en önemlisi “HUM” adıyla ortaya çıkarılan teknolojik üründü. Telefon/medya şirketi Verizon tarafından üretilmiş bir ürün bu.

Aplikasyonu cep telefonunuza indiriyorsunuz. Ödeyeceğiniz paraya karşılık bu programın yanı sıra size küçük bir alet de veriyorlar. Bunu da 1996 yılından sonra üretilmiş her arabada olan ve direksiyonun hemen altında bulunan OBG noktasına yerleştiriyorsunuz.

Bu OBG, yani “On-Board Diagnostics” arabada olabilecek sorunların denetimini ve düzgün çalışıp çalışmadığını kontrole imkân veren cihazları takabileceğiniz bir nokta.

Eğer çocuğunuzun arabayı alıp çıktığında hız yapmasından, uzaklara gitmesinden ve nerede olduğunu bilememekten korkuyorsanız, telefondaki bu HUM aplikasyonu sizi korkularınızdan kurtarabiliyor.

Siz cep telefonunuzu kullanarak arabanın belirli bir hızın üstüne çıkmasını yasaklayabiliyorsunuz, hıza limitler koyabiliyorsunuz veya arabanın sizin tayin ettiğiniz bir bölgenin dışına çıkmasını engelleyebiliyorsunuz.

Eğer çocuğunuz size söylediği yerde değilse bunu da görebiliyorsunuz, arabada bir sorun oluşuyorsa görüp haber verebiliyorsunuz.

Ayrıca araçta takılı küçük cihaz, arabada bir sorun oluşmaya baş- ladıysa cep telefonunuza sinyal gönderiyor ve bunu nerede, nasıl çözebileceğinizi de söylüyor.

Anlayacağınız, modern yaşamın çok hayati bir sorununa çözümler getiren bence harika bir teknoloji bu.

REAGAN ZAMANINDA OLAİR

Bir başkanın olmayacak şakalar yapmasının nelere yol açabileceğini görmek için Ronald Reagan zamanında olanları hatırlamak bence yetmeli.

Reagan bir gün konuşma yaparken, “Ruslar beni biraz kızdırdı. Bu yüzden füzelere ateş emri verdim, Rusya’yı ortadan kaldıracağım” dedi.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Seçim sonucu neden böyle oldu? 12 Mayıs 2023 | 268 Okunma Kitabın ortasından konuşuyorum ve diğer lüzumsuz seçim notları 08 Mayıs 2023 | 263 Okunma Alevi tartışması 05 Mayıs 2023 | 246 Okunma Dün bu yazıyı yazarken... 01 Mayıs 2023 | 160 Okunma Mea Culpa 28 Nisan 2023 | 150 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar