Neden böyle oldu?

Seçim zaferi için Sayın Erdoğan’ın şahsında bütün AK Parti mensuplarını ve oylarıyla bu zafere katkı sunan vatandaşlarımızı tebrik ederim. Seçimin hemen akabinde...

Seçim zaferi için Sayın Erdoğan’ın şahsında bütün AK Parti mensuplarını ve oylarıyla bu zafere katkı sunan vatandaşlarımızı tebrik ederim. Seçimin hemen akabinde Cumhurbaşkanlığı için verilen oylarla milletvekili seçimleri için AK Parti’ye verilen oylar arasındaki takribi 10 puanlık farka bakarak bunun muhasebesini yapacaklarını açıklayan erdemli duruşu alkışlarım. 16 senedir girdikleri her seçimi kaybetmelerine rağmen seçmenlerine teselli babında ve kendilerini kandırma pahasına aslında kazandıklarına dair açıklamalar yapan bazı muhalefet partisi liderlerinin tavırlarına kıyasla, girdiği her seçimi kazanan bir liderin neden daha fazla oy alamadıklarının muhasebesini yapma iradesi sizce de bize çok şey anlatıyor mu?

Bir yanda kesin galibiyete rağmen; “Neden daha fazlası olmadı” sorusu, diğer yanda kesin mağlubiyete rağmen; “Biz aslında kaybetmedik” cevabı... Diğer bütün parametreler bir yana bu bile tek başına 16 senedir yapılan seçimlerin kazanan ve kaybedenleri açısından doğru tahlili yapabilmek için yeterli bana sorarsanız.

Peki, Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Sayın Erdoğan’a oy veren takribi %10’luk kitle neden milletvekili seçimlerinde tercihini AK Parti’den yana kullanmadı?

Bu soruya yaptığı iş sebebiyle neredeyse Türkiye’nin her iline giden; gittiği illerde mülki amirlerden yerel yöneticilere, parti teşkilatında görevli kişilerden akademisyenlere ve esnaftan öğrenciye kadar temas edip uzun sohbetler etme fırsatı bulan birisi sıfatıyla verecek cevaplarım var. Bu cevapların bir kıymeti var mıdır, söz konusu muhasebe yapılırken dikkate almaya değer bulunur mu bilmem. Sayın Cumhurbaşkanı’nı, kaderin enteresan ve tarih sahnesinde pek az faniye nasip olan bir cilve ile sadece bir ülkenin Cumhurbaşkanı olmaktan çok öteye taşıdığına; Türkiye’nin ise herhangi bir ülke olmaktan ziyade; nazlı fikir, son bir umut, gözü yaşlı bir dua olduğuna iman etmiş aciz bir dost nazarıyla, bu soruya gözlemlerim ışığında cevap arayacağım. Lütfen bu yazıdan “Eyvah benden bahsediyor” diyenler bu milletin yarınları için alınsın ve dolduramadıkları koltuğu işgal etmekten vazgeçsinler. “Evet, böyleleri ve böyle şeyler de maalesef var” diyenler ise yapabildikleriyle bu gidişatı tersine çevirmek için gayret göstersinler.

Neden böyle oldu?

1)AK Parti devleti algısı

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Merhabaya muhtacız 04 Aralık 2021 | 193 Okunma Aman ha! 12 Eylül 2019 | 783 Okunma Hangi mahkeme? 05 Eylül 2019 | 491 Okunma La bu din n’etti size? 29 Ağustos 2019 | 1.262 Okunma Kebapçı tayfa 22 Ağustos 2019 | 854 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar