“Yetkinizi de çapınızı da aşar” Savcı Bey!..

Cumhuriyet Halk Partisi, “Kanal A” televizyonunda yayımlanan Sadık Yalsızuçanlar imzalı “Resmi Tarihten Gerçek Tarihe” adlı programın daimi misafiri Sait Alpsoy’dan davacı oldu. Sait...

Cumhuriyet Halk Partisi, “Kanal A” televizyonunda yayımlanan Sadık Yalsızuçanlar imzalı “Resmi Tarihten Gerçek Tarihe” adlı programın daimi misafiri Sait Alpsoy’dan davacı oldu.

Sait Alpsoy programda, PARALELCİLERİN “yararına çalıştığı” CHP’nin tarihini anlatırken, bu milletin “Din”ne, “Mukaddesat”ına”, “Cami”sine,“Ezan”ına”, “Kur’an”ına karşı” neler yapıldığı hakkında son derece çarpıcı iddialarda bulundu.

CHP, programda sarf edilen sözlerinin, “Halkın bir kesimini sosyal sınıf, din, mezhep, cinsiyet, bölge farklılığına dayanarak alenen aşağılama”suçunu oluşturduğu iddiasıyla Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na başvurdu.

Cumhuriyet Savcısı Mehmet Taştan da, “Maddî gerçeği araştırmakla ve adil bir yargılamanın yapılabilmesi için, şüphelinin lehine ve aleyhine olan delilleri toplamakla ve şüphelinin haklarını korumakla yükümlü”olduğundan, ilgili “bütün devlet kurumlarına” Sait Alpsoy’un iddialarının doğru olup olmadığını sordu..

Şüpheli ile davacı taraflardan da gerekli “bilgi” ve “belgeleri” istedi.

Devlet kurumlarından gelen cevaplar Sait Alpsoy’un söylediklerini büyük ölçüde destekledi.

Sait Alpsoy iddialarının arkasında durdu, istenen belge ve bilgileri sundu.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Hilm 24 Şubat 2019 | 3.856 Okunma Yerel seçimler, ittifaklar, ev hanımları ve esnaflar… 14 Aralık 2018 | 9.068 Okunma Hadi gel “özümüze” geri dönelim!.. 02 Eylül 2018 | 8.410 Okunma  'Bize Madik Attılar!' 31 Ağustos 2018 | 7.773 Okunma Piknik Alanları Niçin Kirli?.. 28 Ağustos 2018 | 7.487 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar