Rusya-ABD ittifakı... Osmanlı korkusu

Rusya’nın Bayır Bucak Türkmenlerine saldırıları ve arkasından Türkiye’nin defalarca ikaz etmesine rağmen hava sahası ihlalinin ardından meydana gelen “uçak düşürme” krizi, Rusya’nın...

Rusya’nın Bayır Bucak Türkmenlerine saldırıları ve arkasından Türkiye’nin defalarca ikaz etmesine rağmen hava sahası ihlalinin ardından meydana gelen “uçak düşürme” krizi, Rusya’nın “misilleme” ihtimallerini gündeme getirdi.

Rusya, Türkiye’ye “ciddi” bir mukabelede, misillemede bulunabilir mi?

Bu soruya cevabının da içinde yer aldığı “tabloya” şöyle bir bakalım:

Rusya, büyük bir ekonomik darboğaz içinde, özellikle doğalgaz fiyatlarındaki radikal inişler bütçesini zora soktu, ambargo kıskacı ekonomisini iyice bozdu, para birimi büyük darbeler yedi, Ortadoğu politikası başarısız oldu.

Sovyetler Birliği’nin etki alanına sahip olmamakla birlikte,  biraz da “genetiği” itibarı ile “süper güç” konumunu sürdürmek isteyen yapısıyla “kifayetsiz muhteris” rolünü oynuyor Rusya.

“Putin Rusyası”nın Ortadoğu’nun ateş çemberine göbekten dalması da “nüfuz alanını” muhafaza çabasının bir yansıması olarak ortaya çıkıyor.

DEAŞ terörü ile mücadele, sarıldığı bir “uydurma” bir gerekçe, 

Rusya’nın DEAŞ terör örgütü ile ne gibi bir derdi olabilir ki?

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Hilm 24 Şubat 2019 | 3.856 Okunma Yerel seçimler, ittifaklar, ev hanımları ve esnaflar… 14 Aralık 2018 | 9.069 Okunma Hadi gel “özümüze” geri dönelim!.. 02 Eylül 2018 | 8.410 Okunma  'Bize Madik Attılar!' 31 Ağustos 2018 | 7.774 Okunma Piknik Alanları Niçin Kirli?.. 28 Ağustos 2018 | 7.487 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar