Recep Tayyip Erdoğan ne yapmak istiyor?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’la “yaklaşık” bir haftalık Güney Amerika, bir haftalık da Batı Afrika programı... Dönüş yolundayız. Yedi sekiz saat kadar önce Sayın Cumhurbaşkanı ile uzun...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’la “yaklaşık” bir haftalık Güney Amerika, bir haftalık da Batı Afrika programı...

Dönüş yolundayız.

Yedi sekiz saat kadar önce Sayın Cumhurbaşkanı ile uzun bir söyleşi gerçekleştirme imkânı bulduk.

Bu uzun seyahat programlarında iş dünyasının çok önemli temsilcileri, Külliye ekibinin önde gelen isimleri ile çok verimli sohbetler gerçekleştirdik.

Ülkemizin ilgi ve desteğine ziyadesiyle ihtiyaç duyan, ilgi ve desteğin karşılığını da fazlasıyla verme potansiyeli bulunan ülkelerdeki Türkiye algısını anlamaya çalıştık.

Öncelikle...

Sayın Cumhurbaşkanı’nın ekonomimizi toparlamak için çok yoğun gayret gösterdiğini belirtmek isterim.

Sohbet sırasında, Merkez Bankası rezervindeki düşmeden kaynaklanan endişeyi dile getirdi Sayın Cumhurbaşkanı.

Bıraktığı seviyeden oldukça geride, tehlike sinyali denilemez henüz ama şimdiden tedbir alınmazsa sıkıntı büyüyebilir.

Sistem “bankacılığa” ve “faiz”e kilitlenmiş durumda, faiz lobisi sömürdükçe sömürüyor, Sayın Cumhurbaşkanı bundan kaynaklanan rahatsızlığını da dile getirdi.

Bununla birlikte, özellikle ulaştırma alanındaki dev ataklara dikkat çekti Sayın Cumhurbaşkanı, kısa sürede durumu toparlayacağımıza olan inancını dile getirdi.

Ekonomi son derece kritik mesele, mutfakta sıkıntı meydana gelirse her yer karışır.

Cumhurbaşkanımız, uzun yıllar boyunca gidilmeyen “imkân zengini”,“para fakiri” ülkelerde Türkiye rüzgârını estirmek suretiyle, dünya ekonomisindeki daralmadan kaynaklanan açıkları telâfi etmeye çalışıyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Hilm 24 Şubat 2019 | 3.856 Okunma Yerel seçimler, ittifaklar, ev hanımları ve esnaflar… 14 Aralık 2018 | 9.069 Okunma Hadi gel “özümüze” geri dönelim!.. 02 Eylül 2018 | 8.410 Okunma  'Bize Madik Attılar!' 31 Ağustos 2018 | 7.774 Okunma Piknik Alanları Niçin Kirli?.. 28 Ağustos 2018 | 7.487 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar