Müslümanlar, “kaos çağı”nı yaşıyor

Kaosun temeli, ahlâk zafiyetidir.  İslami tefekkür, İslâm ahlâkının muhtevasını keşfetme meselesidir. Ahlâk olmadığında, İslami tefekkür değil, batı entelektüellik söz konusudur ki...

Kaosun temeli, ahlâk zafiyetidir. 

İslami tefekkür, İslâm ahlâkının muhtevasını keşfetme meselesidir.

Ahlâk olmadığında, İslami tefekkür değil, batı entelektüellik söz konusudur ki, Müslümanlar için bu durum ancak “serkeşlik” olarak ifade edilebilir.

İslam medeniyetini inşa eden ve bugün medeniyetin ihyası için gerekli olan kurucu kavramlar; ilim, irfan, tevhid, iman, ahlâk, ıslah ve adalet.

İlimsiz yol bulunmaz, irfansız kemâle erilmez, tevhidsiz iman, imansız kulluk olmaz, yol yürünmez, ahlaksız felâh bulunmaz, ıslah yoksa ifsat vardır, ifsadın olduğu yerde de adalet yoktur. Bu kavramlardan biri dahi devre dışı kaldığında medeniyet veya medeniyet perspektifi çöker. (1)

Müslümanların Anadolu’da yeniden bir medeniyet hamlesi gerçekleştirmesinin önündeki en büyük engellerden biri ‘modernite’kavramıdır. Modernite, verdiğinden çok almasıyla meşhur olan sinsi ve dünyevî savruluştur.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Hilm 24 Şubat 2019 | 3.856 Okunma Yerel seçimler, ittifaklar, ev hanımları ve esnaflar… 14 Aralık 2018 | 9.069 Okunma Hadi gel “özümüze” geri dönelim!.. 02 Eylül 2018 | 8.411 Okunma  'Bize Madik Attılar!' 31 Ağustos 2018 | 7.774 Okunma Piknik Alanları Niçin Kirli?.. 28 Ağustos 2018 | 7.487 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar