Mahallenin çocukları camları kırıyor!..

Ne “zafer”, ne “hezimet”; ikisi de uç yorumlar. Adı üzerinde “mutabakat”; hoşlandıkların da olacak hoşlanmadıkların da… Ülkenin sürekli olarak “yüksek...

Ne “zafer”, ne “hezimet”; ikisi de uç yorumlar. Adı üzerinde “mutabakat”; hoşlandıkların da olacak hoşlanmadıkların da…

Ülkenin sürekli olarak “yüksek ateşle” yaşamaya mahkûm olmasını dayatanlar da, anlaşmaları “zafer” olarak sunanlar da uçlarda yaşıyor.

İfrat- tefrit meselesi!

Türkiye’nin İsrail ve Rusya ile anlaşacağını, darbeci Mısır yönetimi ile de bir noktada mutabakata varacağını bu köşede ve canlı yayınlarda, hayli vakit önce dile getirdim.

“Türkiye bunları yapmak mecburiyetinde” dedim.

“Sürekli olarak yüksek ateşle yaşayamazsınız, ateşi bir noktada düşürmek mecburiyetindesiniz yoksa yüksek ateşten gidersiniz!” dedim.

“Ülkeler arasında daimi dostluklar, daimi düşmanlıklar olamaz, hele iddialı ülkeler arasında hiç olamaz, savaşlarda birbirlerinin boğazına çöken ülkeler bile günün birinde anlaşır, uzlaşır, yollarına birlikte devam etmek mecburiyetinde kalır!” dedim.

Misal mi?

Atatürk, yüzbinlerce Anadolu evladını katleden Batı’nın her şeyini aldı; dansından, tatilinden, kılık kıyafetine kadar… Şapkasını bile bir güzel geçirdi başına!..

Üstelik uluslararası hukuka göre hiç de mecbur olmadığı halde Osmanlı’nın bütün borçlarını üstlendi.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Hilm 24 Şubat 2019 | 3.856 Okunma Yerel seçimler, ittifaklar, ev hanımları ve esnaflar… 14 Aralık 2018 | 9.069 Okunma Hadi gel “özümüze” geri dönelim!.. 02 Eylül 2018 | 8.410 Okunma  'Bize Madik Attılar!' 31 Ağustos 2018 | 7.774 Okunma Piknik Alanları Niçin Kirli?.. 28 Ağustos 2018 | 7.487 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar