“Haksızlıktan SANA sığınırım!”

Kutlu Doğum mübarek olsun. Gündeme ara verelim… “Tefekkür”e yaslanalım: Safâ tepesinde yüksekçe bir taş üstüne çıkan Allah Resûlü, Mekkelilere yük-sek ve gür bir sadâ...

Kutlu Doğum mübarek olsun.

Gündeme ara verelim…

“Tefekkür”e yaslanalım:

Safâ tepesinde yüksekçe bir taş üstüne çıkan Allah Resûlü, Mekkelilere yük-sek ve gür bir sadâ ile “Ey Kureyş top-luluğu! Buraya geliniz, top-lanınız; size mühim bir haberim var!” diye seslendi.

Merakla, “Ey Muhammed! Bizi niçin topladın buraya, ne-yi haber verecek-sin?” diye sordular.

 “Ey Ku-reyş topluluğu! Size, ‘Bu dağın ardında veya şu vadide düşman at-lıları var; sabaha veya akşama üzerinize hücum edecekler!’ desem, bana inanır mısınız?”

 “Muhammedü’l-Emin”  dedikleri, kendisinden yalan nâmına bir tek şey işitmedikleri, hakikatin dışında hiçbir şey duymadıkları Resûl-i Ek-rem’e hep bir ağızdan, “Evet” d-iye cevap verdiler;  “Biz senin doğruluğunu tasdik ede-riz. Çünkü şimdiye kadar sende doğruluktan başka bir şey görmedik.”

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Hilm 24 Şubat 2019 | 3.856 Okunma Yerel seçimler, ittifaklar, ev hanımları ve esnaflar… 14 Aralık 2018 | 9.069 Okunma Hadi gel “özümüze” geri dönelim!.. 02 Eylül 2018 | 8.410 Okunma  'Bize Madik Attılar!' 31 Ağustos 2018 | 7.774 Okunma Piknik Alanları Niçin Kirli?.. 28 Ağustos 2018 | 7.487 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar