Davutoğlu-Kılıçdaroğlu buluşmasının ayrıntıları

İstikşâfi görüşmelerin ardından, gelinen noktayı değerlendiren Başbakan Ahmet Davutoğlu, CHP ile “güçlü”, “istikrarlı”, ülkemizi “Yeni Türkiye” hedefine...

İstikşâfi görüşmelerin ardından, gelinen noktayı değerlendiren Başbakan Ahmet Davutoğlu, CHP ile “güçlü”, “istikrarlı”, ülkemizi “Yeni Türkiye” hedefine taşıyabilecek bir koalisyonun kurulamayacağına kanaat getirdi.

Daha doğrusu, bu yöndeki kanaati pekişti.

Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik ile CHP Sözcüsü Haluk Koç’un da katıldığı “Liderler Buluşması”nda AK Parti ve CHP taraflarının motivasyonları çok farklıydı.

CHP’liler için erken seçimden bırakın tek başına iktidar çıkartmayı, yüzde 30’a yaklaşmak bile hayal ötesi.

AK Partililer için, özellikle “aday tespitinde” yapılan hatalar ve “Tek başına iktidar nasılsa garanti” düşüncesinin yol açtığı rehavet kaynaklı oy kayıplarını geri almak pek de zor değil.

“Pişmanlar”ın oranı tam olarak tahmin edilemiyor ama 7 anket şirketinin de ortaya koyduğu netice, MHP’nin ve HDP’nin hatırı sayılır oy kayıplarına uğrayacaklarını gösteriyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Hilm 24 Şubat 2019 | 3.856 Okunma Yerel seçimler, ittifaklar, ev hanımları ve esnaflar… 14 Aralık 2018 | 9.069 Okunma Hadi gel “özümüze” geri dönelim!.. 02 Eylül 2018 | 8.411 Okunma  'Bize Madik Attılar!' 31 Ağustos 2018 | 7.774 Okunma Piknik Alanları Niçin Kirli?.. 28 Ağustos 2018 | 7.487 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar