CHP ile MHP

“Kemalist Zihniyet”, CHP’nin kurucusu Mustafa Kemal’i bütün riskleri alarak Hatay’ı Türkiye’ye kazandıran “kahraman” olarak vasıflandırır. Oysa... Bugünkü...

“Kemalist Zihniyet”, CHP’nin kurucusu Mustafa Kemal’i bütün riskleri alarak Hatay’ı Türkiye’ye kazandıran “kahraman” olarak vasıflandırır.

Oysa...

Bugünkü CHP’nin bakış açısına göre Mustafa Kemal çok yanlış yapmıştır!

O günlerde “teslimiyetçi” bir politika izlemesinde fayda vardı, Türkiye’nin güneyinde çıkıntı gibi duran bir “toprak parçası” için o “hastalıklara sürüklenmiş” haliyle riske girmesine gerek yoktu; İnönü’nün yaptığı gibi“Ver kurtul” diyebilirdi!..

O gün, iktidarda Sayın Recep Tayyip Erdoğan olsaydı ya da Sayın Ahmet Davutoğlu...

Kemal Kılıçdaroğlu da “muhalefetin başı pozisyonunda” bulunsaydı, Hatay ısrarına karşı çıkacaktı.

Mustafa Kemal bugün iktidarda olsaydı ve angajman kurallarımızı hiçe sayan, defalarca uyarılmasına rağmen Türkiye’yi takmayan Rus uçağı indirilseydi, Kılıçdaroğlu, “Putin’in yanında, Mustafa Kemal’in karşısında”yer alacaktı!..

Bakınız, uçak düşürme hadisesinin meydana geldiği günden bugüne kadar sürekli olarak Türkiye’yi suçladı Kılıçdaroğlu...

“Putin”e hiç laf kaydırmadı.

Rusya’nın bölgeye gemili uçaklı saldırılarda bulunması, Bayır Bucak Türkmenlerini katletmesi bizi derinden yaraladı...

Bununla birlikte, “gerçeklerin” çok daha net bir şekilde görülmesine de vesile oldu.

Bu saldırıların uzunca bir süre etkisini sürdüren “blok siyaseti”ni iyice dağıttığını görüyoruz...

Kılıçdaroğlu’nun “HDP’li blok” içine “Başbakanlık” teklifiyle yerleştirmeye çalıştığı MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, uçak düşürme krizinde Kılıçdaroğlu’ndan çok farklı bir pozisyon aldı, Türkiye’nin sınır güvenliği için atılan ve atılacak adımlara destek olma kararlılığını vurguladı.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Hilm 24 Şubat 2019 | 3.856 Okunma Yerel seçimler, ittifaklar, ev hanımları ve esnaflar… 14 Aralık 2018 | 9.069 Okunma Hadi gel “özümüze” geri dönelim!.. 02 Eylül 2018 | 8.411 Okunma  'Bize Madik Attılar!' 31 Ağustos 2018 | 7.774 Okunma Piknik Alanları Niçin Kirli?.. 28 Ağustos 2018 | 7.487 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar