Avrupa Selefilere tedbir arıyor

Geçen pazar Associated Press’ten Elaine Ganley’in geçtiği habere göre, Selefiler Avrupa ölçeğinde çok güçlenmeye başlamış.Özellikle İngiltere, Fransa ve Almanya için bu durum...

Geçen pazar Associated Press’ten Elaine Ganley’in geçtiği habere göre, Selefiler Avrupa ölçeğinde çok güçlenmeye başlamış.

Özellikle İngiltere, Fransa ve Almanya için bu durum doğruymuş. 

Bu yüzden başta bu 3 ülke olmak üzere Avrupa’da bu harekete karşı tedbir arayışları başlatılmış. 

Konunun Avrupalı uzmanları, Selefi hareketi içinde iki ana akım olduğunu söylüyorlar. İlki Selefilerin sessiz, sakin yaşamayı seçen grubu, diğeri ise çok daha militan ve global cihada yakın duranlar. 

Uzmanlar bu iki grup arasında akışların hayli fazla olduğunu, birincisinden ikinci gruba geçişin kolay ve hızlı şekilde yaşandığını söylüyorlar. 

İşte Avrupa’yı Selefi hareketinin bu yüzü korkutuyor; onun için “Ne yapılabilir?”arayışı içine girmişler. 

Şu anda Almanya’da 7 bin Selefi olduğu belirtiliyor; bu rakam 4 yıl önce 3 bin 800 civarındaymış. 

Fransa’da ise 100 caminin Selefiler tarafından kontrol edildiği tahmin ediliyor. 

Fransa genelinde 2 bin cami bulunduğuna göre, bu rakam toplam içinde düşük düzeyde olmasına rağmen Selefiler hayli etkin ve güç açısından yükseliştelermiş.. 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Hilm 24 Şubat 2019 | 3.856 Okunma Yerel seçimler, ittifaklar, ev hanımları ve esnaflar… 14 Aralık 2018 | 9.069 Okunma Hadi gel “özümüze” geri dönelim!.. 02 Eylül 2018 | 8.411 Okunma  'Bize Madik Attılar!' 31 Ağustos 2018 | 7.774 Okunma Piknik Alanları Niçin Kirli?.. 28 Ağustos 2018 | 7.487 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar