27 Nisan “muhtırası”na “Başsavcılık” tâkibi!..

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın himayelerinde gerçekleştirilen TÜBİTAK Ödül Merasimi’nin resepsiyonunda Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar ile bir süre sohbet imkânı...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın himayelerinde gerçekleştirilen TÜBİTAK Ödül Merasimi’nin resepsiyonunda Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar ile bir süre sohbet imkânı bulduk.

Arzumuz, “Rusya-uçak düşürme” mevzuuna ilişkin birkaç çarpıcı cümle alabilmekti.

Sayın Genelkurmay Başkanı, son derece nazik ifadelerle sorularımızı boşa çıkarttı.

Dedi ki “mealen”;

“Haber yapma çabanızı saygıyla karşılıyorum ama bizim kullanacağımız her kelimenin bir karşılığı vardır, bakarsınız on sene sonra bir başka karşılığı, anlamı daha olur. Bizim ‘iletişim’ kanallarımızda bir sıkıntı var mı, onu söyleyiniz. Her konuda büyük bir sorumluluk duygusu içinde hareket ediyoruz.”

Sayın Genelkurmay Başkanı “güncel” gelişmelere ilişkin ifadeler kullanmaktan özenle kaçındı.

Bir gazeteci olarak bundan memnun olmadım tabii; şöyle “Rusya’ya çakan” ifadeler kullansaydı, “haberci” olarak işime yarardı.

Öte yandan da dedim ki kendi kendime:

“Bir zamanların ‘ayak üstü’ mangalda kül bırakmayan, hele ‘içkili’ resepsiyonlarda etrafını saran ‘gazeteci’ler üzerinden cümle âleme ‘posta’ koyan, neredeyse Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü’nün görev alanına bile giren Genelkurmay Başkanlarını görmüş bir vatandaş olarak bu tablodan memnuniyet duymalıyım.”

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Hilm 24 Şubat 2019 | 3.856 Okunma Yerel seçimler, ittifaklar, ev hanımları ve esnaflar… 14 Aralık 2018 | 9.069 Okunma Hadi gel “özümüze” geri dönelim!.. 02 Eylül 2018 | 8.411 Okunma  'Bize Madik Attılar!' 31 Ağustos 2018 | 7.774 Okunma Piknik Alanları Niçin Kirli?.. 28 Ağustos 2018 | 7.487 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar