YÖK ve Rektörleri kim yargılamalı?

Bazı şeyleri toplum olarak anlamamakta ısrarcıyız. Demokrasi, insan hakları, hukukun önemi vs. bunları geçtim, içinde boğulduğumuz asgari ücret bataklığının sebeplerini bile anlamakta zorluk...

Bazı şeyleri toplum olarak anlamamakta ısrarcıyız. Demokrasi, insan hakları, hukukun önemi vs. bunları geçtim, içinde boğulduğumuz asgari ücret bataklığının sebeplerini bile anlamakta zorluk çekiyoruz.

İnsanlarımız asgari ücret dayatmasının fakirleşmenin ana sebeplerinden biri olduğunun farkında bile değil. Çünkü, ülkemizde asgari ücret bir zorunlulukmuş gibi görülüyor ve maalesef haklı sebepleri de var.

Asgari ücret kimi korur sorusunun cevabını doğru veremezsek zaten gerisini de anlamamız zor. Bazı Avrupa ülkelerinde çalışanların ücretini düşürdüğü gerekçesi ile asgari ücret kavramı yok. Olanlarda da bu ücretin temel sebebi vasıfsız insanları korumak.

Vasıfsız?

Vasıfsızın anlamı TDK Sözlüğüne göre ‘nitekliksiz’lik. Peki, ya niteliksizlik? Sıfat olarak:

1-Ayırt edici özelliği olmayan; vasıfsız.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Devleti ele geçirmek lazım!.. 01 Mayıs 2024 | 215 Okunma Üç çocuktan aşağısı kurtarmaz!.. 24 Nisan 2024 | 408 Okunma Belediyecilik mi hayır işletmeciliği mi? 17 Nisan 2024 | 364 Okunma Bugün bayram günü derler 10 Nisan 2024 | 44 Okunma Siyasetçinin işini halk yaparsa!.. 03 Nisan 2024 | 104 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar