SGK’yı kim batırdı: Bay Kemal mi yoksa…

Sanırım Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Ak Parti ilk kez ciddi şekilde seçimi kaybetme riski ile karşı karşıya kaldığı için rahmetli Süleyman Demirel gibi pek çok konuda “dün dündür, bugün...

Sanırım Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Ak Parti ilk kez ciddi şekilde seçimi kaybetme riski ile karşı karşıya kaldığı için rahmetli Süleyman Demirel gibi pek çok konuda “dün dündür, bugün bugündür” moduna girmiş durumda.

EYT adımı bunu gösteriyor. Bu adım Erdoğan’ı rahatlatır mı?

Burası Türkiye… Daha düne kadar SGK’yı batırmakla itham ettiği Kılıçdaroğlu ile birlikte SGK’nın ikinci kez batışına bu sefer de Erdoğan ortak olacağa benziyor. Şimdiki SGK başkanı kim bilmiyorum ama ileride o da bir partinin başına gelirse belki birileri de ona “SGK’yı batıran adam” diyebilir. Halbuki, o sadece bir bürokrat ve hükümet ne derse onu yapıyor.

Geçmişte Kılıçdaroğlu ve bugün de mevcut başkan gerekli uyarıları yapmamışsa ikisinin de görevlerini yapmadıklarını varsayabiliriz. Yapmışlarsa işin sevabı da günahı da iktidarlarındır.

***

Nedense geçmişteki bu hata yüzünden bugünkü gençlerin emeklilik yaşının 68 olduğu kimsenin aklına gelmiyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Belediyecilik mi hayır işletmeciliği mi? 17 Nisan 2024 | 364 Okunma Bugün bayram günü derler 10 Nisan 2024 | 37 Okunma Siyasetçinin işini halk yaparsa!.. 03 Nisan 2024 | 98 Okunma Kim daha çok verecek!.. 27 Mart 2024 | 147 Okunma Siyaset üretemeyen Türkiye!.. 20 Mart 2024 | 103 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar