Mutfak yanıyor muhalefet bekliyor!...

Ülke adı konmamış bir seçim sathına uzun süredir girmiş durumda. İktidarın seçim kanunu değiştirme çabası da bunu net olarak gösteriyor. Normal şartlarda 2023 Mart-Haziran arası seçimler...

Ülke adı konmamış bir seçim sathına uzun süredir girmiş durumda. İktidarın seçim kanunu değiştirme çabası da bunu net olarak gösteriyor. Normal şartlarda 2023 Mart-Haziran arası seçimler yenilenmiş olacak. Peki, bu kadar az bir zaman kalmasına karşın seçime hazır bir parti var mı? Göründüğü kadarı ile henüz kimse hazır değil. Muhalefette -kurulan masalara rağmen- henüz tam olarak nasıl bir strateji izleneceğine dair verilmiş bir karar yok.

Sanırım herkes Erdoğan’ın atacağı adımları bekliyor. Kafalarında ortak bir aday var mı, varsa bu kim? Henüz kamuoyu ile paylaşılmış bir durum yok. Aday belli ise, adayın açıklanmama nedeni adayın yıpratılmasını engellemek olabilir. Bu da bir tercih ama aday konusunda anlaşıldığını pek sanmıyorum. İttifak’ın ortak noktası güçlendirilmiş parlamenter sisteme dönüş vaadi. Ancak, bu konuda önce toplumun iknası gerekiyor ve bu konuda ikna edecek kişi de sanırım Cumhurbaşkanı adayı olmalı.

Dışardaki beklenti, İmamoğlu ya da Yavaş’tan birisi. İkisinin de kendilerince artıları ve eksileri var ama bence sorun adayın kim olacağından çok, ne vaat edildiği ve toplumun buna ne karşılık vereceği.

***

Mutfaklar...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Belediyecilik mi hayır işletmeciliği mi? 17 Nisan 2024 | 364 Okunma Bugün bayram günü derler 10 Nisan 2024 | 37 Okunma Siyasetçinin işini halk yaparsa!.. 03 Nisan 2024 | 98 Okunma Kim daha çok verecek!.. 27 Mart 2024 | 147 Okunma Siyaset üretemeyen Türkiye!.. 20 Mart 2024 | 103 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar