Mızıkçılık yapmayalım!..

21 Aralık Kuzey Yarım Küre için kış gündönümü ve bu gece en uzun geceyi yaşayacağız. Eskilerin deyimi ile erbain günleri yarın başlayacak. Enerji kaynaklarındaki pahalılık nedeniyle dar gelirli...

21 Aralık Kuzey Yarım Küre için kış gündönümü ve bu gece en uzun geceyi yaşayacağız. Eskilerin deyimi ile erbain günleri yarın başlayacak. Enerji kaynaklarındaki pahalılık nedeniyle dar gelirli vatandaşlarımıza Allah’tan sabır diliyorum. Son dönemde artan seçim hararetinin evlerimizin ısınmasına pek etki etmediği malum. Şükür telkin edenleri üzmemek adına “ya sabır” diyelim. Çoluk çocuğu üşütmemek için de evde iki kat giyinmeyi ve battaniye ile oturmayı salık veriyorum, ayrıca her gece yatmadan yarım çay bardağı pekmezi sulandırarak içmek de ısınmak için birebir.

Isı kaybı için camlara naylon çekmek de bir çözüm. Ankara’da büyüdüğüm gecekonduda kış için camlara naylon çektiğimiz günler –yaşlanıyor muyuz nedir- dün gibi aklımda. Kömüre başka türlü güç yetirilemezdi.

Hey gidi günler hey, gece yatağa girmek ve sabah da yataktan çıkmak tam bir işkenceydi ve mutlaka bir tarafınız soğuktan tutulmuş şekilde kalkardınız. Banyoya, tuvalete gitmek savaşa çıkmak gibi idi! İkinci bir soba çok masraflı olduğu için salonun ortasında kocaman dev gibi bir alüminyum leğen içinde banyo yapardık çocukken.

Bugünden bakınca çok komik bir sahne; salon ipe asılmış çarşaflarla...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Üç çocuktan aşağısı kurtarmaz!.. 24 Nisan 2024 | 403 Okunma Belediyecilik mi hayır işletmeciliği mi? 17 Nisan 2024 | 364 Okunma Bugün bayram günü derler 10 Nisan 2024 | 41 Okunma Siyasetçinin işini halk yaparsa!.. 03 Nisan 2024 | 103 Okunma Kim daha çok verecek!.. 27 Mart 2024 | 148 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar