İtibar verelim derken itibarsızlaştırılan meslek: Öğretmenlik

Karar Gazetesi Yazarı Şenol Kaluç'un bugünkü (23.11.2022)'' İtibar verelim derken itibarsızlaştırılan meslek: Öğretmenlik'' başlıklı yazısı.

Ülkemizde ne zaman iyi niyetle bir adım atılmaya çalışılsa işin ruhunu bilmeyenlerin attığı adımlar daha büyük problemlere yol açıyor. Öğretmenlik Meslek Kanunu da “yoktu yapalım, bir eksiklik, yanlışlık varsa sonra düzeltiriz” mantığı ile yapılıverdi.

Yıllar önce memurların sendikalaşma sürecinde de benzer şeyler yaşanmış, gelen tüm itirazlar “efendim dün o da yoktu!” denilerek püskürtülmüştü. Gelinen noktada hemen her toplu sözleşme sürecinde memurları masada yüzüstü bırakan ve sarı sendikacılığın destanını yazan sendikalar var ama ne hikmetse küçülmek yerine hep büyüyorlar.

Komediyi şuradan anlayabilirsiniz: Pazarlık masasına %35-40 zam beklentisi ile oturup, hükümetin %3,5’luk teklifine “bu konuşulacak bir teklif değil” deyip sonra %5’i konuşulabilir bulan memur sendikaları ve memurlardan da sürekli destek alan sendikalar var.

Öğretmenlik meslek kanunu hazırlanırken de yetkili sendikaların bu işin neresinde olduklarını açıkçası çok bilmiyoruz. Sayın Özer’in açıklamaları sürecin çok da sağlıklı yürümediğini gösteriyor. Bakanın “mülakatı ben istemedim çünkü bitmek tükenmek bitmeyen spekülasyonlar olacaktı” demesi bile sendikaların bu işi ellerine...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Kim daha çok verecek!.. 27 Mart 2024 | 140 Okunma Siyaset üretemeyen Türkiye!.. 20 Mart 2024 | 97 Okunma Nereden nereye 13 Mart 2024 | 249 Okunma Umut VAR mı ki!.. 06 Mart 2024 | 79 Okunma MESEM’e karşı çıkmak!.. 28 Şubat 2024 | 137 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar