Halkın sağduyusu yeni bir yol açabilir mi?

Yerel seçimlere çok az bir zaman kaldı ama genel seçimlerin etkisi ile olsa gerek, muhalefet cephesi tüm motivasyonunu yitirmiş gözüküyor. İşin ilginci iktidara muhalefet daha çok ve etkili şekilde içerideki...

Yerel seçimlere çok az bir zaman kaldı ama genel seçimlerin etkisi ile olsa gerek, muhalefet cephesi tüm motivasyonunu yitirmiş gözüküyor. İşin ilginci iktidara muhalefet daha çok ve etkili şekilde içerideki ortakları Yeniden Refah Partisi ve Hüda Par’dan geliyor.

Siyasette ve hayatta hiçbir ittifak-birliktelik sonsuza kadar sür(e)mez, bu normal bir durum ancak biz nedense hiçbir konuda yapamadığımız gibi siyasette de medenice yolları ayırmayı bilmiyoruz.

Karı koca ayrılır onca yaşanmışlık, birliktelik, çocukların varlığı bile bir anda gözümüzde anlamsızlaşır ve yerini bazen ölüme kadar gidebilen amansız bir düşmanlık iklimi alır. Bizim partilerin ayrılığının da onlardan aşağı kalır yanı yok gibi.

Milletin başına başkanlık için layık görülenlere bugün belediye başkanlıkları layık görülmeyerek kavgada bile söylenmeyecek laflar edilebiliyor. Buradaki itirazım kendi adaylarını çıkarmalarına değil itirazım itiraz ediş şeklindeki orantısızlık. Kendilerini siyaseten bu kadar bağladıktan sonra bu denli bir karşıtlığın siyaseten kime yarayacağı açıkça belli iken böyle bir tutum derin bir çelişki değil mi?

Aslında, kanaatimce ortada şaşılacak bir çelişki yok;...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Üç çocuktan aşağısı kurtarmaz!.. 24 Nisan 2024 | 403 Okunma Belediyecilik mi hayır işletmeciliği mi? 17 Nisan 2024 | 364 Okunma Bugün bayram günü derler 10 Nisan 2024 | 41 Okunma Siyasetçinin işini halk yaparsa!.. 03 Nisan 2024 | 104 Okunma Kim daha çok verecek!.. 27 Mart 2024 | 149 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar