Bir uçak gemisi ve harcanan gençliğimiz!

Gazze’deki insanlık dramı ile meşgul olurken kendi dertlerimizi de unutmamamız; gelecek nesillerimizi ilgilendiren adımlar atılırken işi aceleye getirmemek ve dikkatli olmak gerekiyor. Zaten kayıp bir nesil yetiştirdik, bunlara yenilerini...

Gazze’deki insanlık dramı ile meşgul olurken kendi dertlerimizi de unutmamamız; gelecek nesillerimizi ilgilendiren adımlar atılırken işi aceleye getirmemek ve dikkatli olmak gerekiyor. Zaten kayıp bir nesil yetiştirdik, bunlara yenilerini eklemeyelim.

Daha önce yazdığım gibi 99 yılını eğitimde milat sayabiliriz. 8 yıllık zorunlu eğitim ile o güne kadar iyi kötü idare eden 5+3+3 sistemini ideolojik kaygılarla mahvettik. İmam Hatip düşmanlığı ile yılların tecrübelerinin bir kısmı bir çırpıda çöpe atılırken maalesef 4+4+4’le de yine diğer bir kısmı çöpe atıldı.
Bir zamanlar Fen Liseleri ve Anadolu Liselerine bugünkü tabirle nitelikli okullara öğrenci alımları 5. Sınıf sonunda yapılır ve bu okulların orta kısımları olurdu. Bu okulların sınavına girmek bile kolay değildi. Belli başlı derslerden yüksek bir ortalama tutturmanız gerekiyordu aksi halde sınava dahi giremiyordunuz. Meslek liselerinde de pek çok bölüme sınavla öğrenci alınırdı.

İmam Hatip düşmanlığı meslek liselerini öldürdü ve bunca yıllık çabaya rağmen hala meslek liselerinin imajı düzeltilebilmiş değil.

Okulun hayatımızdaki yerinin de bu arada değiştiğini gördük. Artık okul bir sınıf atlama aracı...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Üç çocuktan aşağısı kurtarmaz!.. 24 Nisan 2024 | 405 Okunma Belediyecilik mi hayır işletmeciliği mi? 17 Nisan 2024 | 364 Okunma Bugün bayram günü derler 10 Nisan 2024 | 41 Okunma Siyasetçinin işini halk yaparsa!.. 03 Nisan 2024 | 104 Okunma Kim daha çok verecek!.. 27 Mart 2024 | 149 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar