Atanamayan öğretmen adaylarını kimse kandırmasın!..

Üniversiteye başladığım yıllarda öğretmenlikle ilgili bir bölümü bitirip yeterlilik sınavını geçenler hemen öğretmen olarak atanabiliyordu. Ancak son sınıfta iken DSP-ANAP-DYP koalisyonu memur...

Üniversiteye başladığım yıllarda öğretmenlikle ilgili bir bölümü bitirip yeterlilik sınavını geçenler hemen öğretmen olarak atanabiliyordu. Ancak son sınıfta iken DSP-ANAP-DYP koalisyonu memur kadroları için Norm Kadro Uygulamasına geçileceğini ve memur-öğretmen alımlarının Devlet Memurları Sınavı (DMS) ile yapılacağını açıkladı. MEB’in bu çerçevede hazırladığı öğretmen alımları ile ilgili geleceğe dönük projeksiyon ise benim gibi pek çok öğretmen adayı için tam bir şoktu. Çünkü buna göre kısa vadede öğretmen olma ihtimalimizin sıfıra yakın olduğunu bizzat devlet açıklamıştı.

Hakkını yemeyelim, koalisyonun DMS sınavı (sonradan KPSS) Türkiye’de belki de bugüne kadar ki en adil memur alım sürecini de başlatmıştı.

DMS’de ilk 5000 içine girmiş olmama rağmen atanma ihtimalim yoktu ve tek yol sınıf öğretmenliği sertifikası alarak başka yoldan öğretmen olmaktı ama mizacım gereği o işi yapamayacağımı düşünerek o yola girmemiştim. Ardından 3 yıla yakın bir işsizlik serüvenim oldu. Bu arada hem yüksek lisans yapıp hem de askerliği aradan çıkarmıştım.

Genç bir talebe...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Kim daha çok verecek!.. 27 Mart 2024 | 143 Okunma Siyaset üretemeyen Türkiye!.. 20 Mart 2024 | 97 Okunma Nereden nereye 13 Mart 2024 | 249 Okunma Umut VAR mı ki!.. 06 Mart 2024 | 79 Okunma MESEM’e karşı çıkmak!.. 28 Şubat 2024 | 137 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar