Asgari ücret EYT, zorunlu eğitim hep beraber çukura!..

Türkiye son sürat seçime doğru gidiyor ve Erdoğan iktidar olmanın gücü ile sürekli el yükselterek oynuyor gözüküyor. Şurada yeni yıla birkaç hafta kaldı ve vereceği bir takım kararlar çok...

Türkiye son sürat seçime doğru gidiyor ve Erdoğan iktidar olmanın gücü ile sürekli el yükselterek oynuyor gözüküyor. Şurada yeni yıla birkaç hafta kaldı ve vereceği bir takım kararlar çok ciddi sonuçlar doğurabilir. Ancak Erdoğan’ı bu konularda fazlası ile cesaretlendiren bir muhalefet var ki, bu popülizm yarışı başımızı yakacak.

Türkiye’nin genç nüfusunun geleceğini daha da zorlaştıracak bir sürece girdiğimiz gerçeğini nedense kimse görmek istemiyor. Anlık ve popülist politikalar gençlerin zaten az olan umutlarını daha da azaltacağa benziyor. Aylardır hemen her köşede asgari ücret ve EYT tartışmaları, kamuda az sayıda kalan taşeron ve sözleşmeli çalışanların kadroya geçirilmesi vb. konular adeta her gün müjde manşetleri ile veriliyor.

Asgari ücretle ilgili fikrimi daha önce de yazdım. Asgari ücret yükseldikçe maalesef ülkemizde orta sınıf giderek yok olmakta. Meselenin asgari ücret olmadığı meselenin meslek ve beceri eksikliği olduğunu bir türlü kimse kabullenmek istemiyor. Milyonlarca insanımız beceri ve meslek yoksunluğu sebebi ile asgari ücretle çalışmak zorunda kalıyor.

Asgari ücret ülkemizde adeta ortalama ücret konumuna gelmiş durumda. Sürekli yurt...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Kim daha çok verecek!.. 27 Mart 2024 | 144 Okunma Siyaset üretemeyen Türkiye!.. 20 Mart 2024 | 97 Okunma Nereden nereye 13 Mart 2024 | 249 Okunma Umut VAR mı ki!.. 06 Mart 2024 | 79 Okunma MESEM’e karşı çıkmak!.. 28 Şubat 2024 | 139 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar