Türkiye lambadan çıkacak cinle kurtulmaz

İstanbul seçiminin yenilenmesi nedeniyle ülkemizin karşı karşıya bulunduğu tehdit ve tehlikeler iki ay daha askıda kaldı.

Seçim düzlemlerinin genellikle ülke sorunlarının daha canlı bir biçimde gündeme taşınmasına vesile olması beklenir. Oysa İstanbul seçimine hangi adayın lambasından çıkacak cinin daha becerikli olduğu tartışmaları egemen oldu.

KOLAYCI ÇÖZÜM YOKTUR 

Türkiye’nin çıkış yolu, “asfaltı düzgün, şeritleri çizili, mola yerleri belli” bir otoyol değildir. Bu yolun “navigasyon siteleri”nde kaydı da yoktur. Belli olan, yolun ana doğrultusudur. Yolun kendisinin engelleri aşa aşa döşenmesi gerekmektedir. Doğrultuyu belirlemek bilimsel-felsefi bir pusulayı; yolu tıkayan engelleri temizlemek de, yeterli bir toplumsal gücün inşasını gerektirir. Doğrultu yanlışsa, toplumsal enerji heder olur. Doğrultu doğru, ama toplumsal güç mevcut değilse, o zaman da yeni bir baharı beklemekten başka çare kalmaz.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Milli demokratik devlet ve kalkınma (1) 16 Nisan 2022 | 76 Okunma Üniversite yönetimi sorunu 09 Mart 2021 | 26 Okunma Moskova’nın Ortadoğu ve Kuzey Afrika Planı-2 08 Ekim 2019 | 201 Okunma Moskova’nın Ortadoğu ve Kuzey Afrika Planı-1 01 Ekim 2019 | 416 Okunma Bilinç ve sahte bilinç 17 Eylül 2019 | 64 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar