Zorluklarla baş etmenin yolu

Önce “görevli tartışmacılar” ekranlarda seçimin ucunu gösterdiler. Öneri, işin uzmanı tarafından yapıldı. “Darbe”yi Cumhur İttifakı, ittifak halinde açıkladı. Sonra...

Önce “görevli tartışmacılar” ekranlarda seçimin ucunu gösterdiler. Öneri, işin uzmanı tarafından yapıldı. “Darbe”yi Cumhur İttifakı, ittifak halinde açıkladı. Sonra “muhalefet”, bu kez piyasa değil komuta ekonomisiyle, “milli egemenlik” alışverişine girişti. Atılan “çalım”, kimileri tarafından, “kedi kedi olalı ilk defa fare tuttu” beğenisiyle karşılandı. “Büyük” ekranlarda, tarafların “ayak oyunları” futbol liginin heyecanına heyecan katacak biçimde naklen yayımlanmaya başlandı.

ÜLKEMİZİN ÜSTÜNE ÇÖKERTİLEN TORTU

Ülkenin beka sorunu; ekonominin çıkmazı; milletin geçim sorunu; şeker fabrikalarının özelleştirilmesi; Suriye, Afrin, Menbiç; bölücü teröre karşı mücadele, ABD ile olan ilişkiler ve Avrasya’ya yöneliş ekranların gündeminden düştü. “Reyting”ler, Abdullah Gül’ün “Türkiye’nin umudu” haline getirilme dizisine kilitlendi. Türkiye, kuşatma altında olmasına karşın “meleklerin cinsiyetini” tartışan Bizans’a çevrildi. Bu, bugün ülkemizin üstüne çökertilmiş olan tortudur. Türkiye’nin bu tortuda boğulmasını engelleyip, önünü açmak yaşamsal bir öneme sahiptir.

Bizans’ın son döneminden çıkarılacak en önemli ders, bir devletin kalıcılığının “entrika” ya da “ayak oyunları”yla sağlanamayacağıdır. Ülkemizin tek çaresi, yeniden Atatürk Devrimi yoluna girmektir. Atatürk’e karşı Abdülhamid’e sarılmak da, Abdullah Gül projelerinin peşinden sürüklenmek de, Türkiye’nin değil, vatan bütünlüğümüzü tehdit edenlerin değirmenine su taşır.

SEÇİMLERE YAKLAŞIMIN İKİ TÜRÜ

Seçimlere iki tür yaklaşım söz konusudur. Biri, geçmiş seçmen davranışını değişmez kabul eden parti ya da adayların, seçmenlerin konuşlanmasını değiştirmeye çalışmak yerine, kendi konumlarını geçmişe ilişkin algıların peşine takmasıdır. O zaman ülkenin geleceğini kurmaya yönelik bütün programlar gündemden düşer. Türkiye’ye dışarıdan hiza vermeye çalışan güçlerin kurcalamasına açık bir ortam yaratılır.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Milli demokratik devlet ve kalkınma (1) 16 Nisan 2022 | 76 Okunma Üniversite yönetimi sorunu 09 Mart 2021 | 25 Okunma Moskova’nın Ortadoğu ve Kuzey Afrika Planı-2 08 Ekim 2019 | 199 Okunma Moskova’nın Ortadoğu ve Kuzey Afrika Planı-1 01 Ekim 2019 | 414 Okunma Bilinç ve sahte bilinç 17 Eylül 2019 | 64 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar