Kalp Atışı

Karpuz kabuğunun denize düşmesi, Mehmet Öz’ün ekranlarda görünmesi, Sibel Can’ın verdiği kilo haberleri ile birlikte yazın gelişinin müjdecisi gibi idi Doktorlar dizisinin tekrarlarının...

Karpuz kabuğunun denize düşmesi, Mehmet Öz’ün ekranlarda görünmesi, Sibel Can’ın verdiği kilo haberleri ile birlikte yazın gelişinin müjdecisi gibi idi Doktorlar dizisinin tekrarlarının yayınlanışı. Öyle ki kanalın adını Doktorlar olarak değiştirmesi dahi teklif edildi!

2006 yılında yayınlanmaya başlayan Doktorlar, Grey’s Anatomy dizisinden uyarlama idi, 4 sezon 97 bölüm yayınlandı. En çok tekrarı yayınlanan dizi olarak tarihe geçti.  Tekrarlarının ilgi çekmesi, reytinginin yüksek olması, Acil Servis isimli dizinin yapılmasına vesile oldu ama dönem romantik komedi dönemi idi, dizi acilen Acil Aşk Aranıyor adıyla romantik komediye evrildi ama kısa ömürlü dizler kervanına katılmaktan kurtulamadı.

Doktorlar’ı seyirci nezdinde cazip kılan neydi? Aşk hikayeleri, asistanlar arası yaşanan rekabetin yanı sıra vakaların orijinal olması, her vakanın karakterlerden birinin yaşadıkları ya da geçmişiyle özdeşleşmesi ama en önemlisi doktorluk felsefesine dair yapılan göndermeler idi. Ki Yeşim Ceren Bozoğlu’nun  hayat verdiği Gestapo unutulmaz bir karakterdi.  Sözün özü aşk üçgenleri ve entrikalardan öte bir dizi idi Doktorlar. Dizi tarihinin en başarılı uyarlaması idi.

Doktorlar’ın yıllara meydan okuyan başarısı yeni bir uyarlama doktor dizisi ile buluşturdu izleyiciyi. Kalp Atışı, Güney Kore dizisi Doktors’dan uyarlama. 20 bölümlük dizinin ilk beş bölümde  tüketilme sinyalleri verildiğinden dizinin geleceğine dair pozitif düşünmek oldukça zor, Mather/Anne dizisi gerçeği tüm tazeliğini muhafaza ederken.

Güney Korelilerin hikaye, karakter oluşumu ve senaryo tekniği konusunda başarılarını teslim etmek lazım. Derdini anlatmakta başarılı, ayakları yere sağlam basan, senaryosunu ilk bölüm itibariyle başarılı bulduğum diziler son yıllarda hep uyarlama çıktı.

İlk bölüm için oldukça başarılı bir akışa sahip olan Kalp Atışı, ana karakteri Eylül’ü eksiksiz ve kusursuz anlatırken; ilerleyen bölümlerde hikayede daha baskın olacağı belli olan yan karakterlerini de lafı uzatmadan az ve öz olarak tanıtmayı başardı.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Başkasının ölümü 11 Ocak 2018 | 270 Okunma Geleceğe ne kadar hazırız? 07 Ocak 2018 | 106 Okunma Zihin körleşmesi 21 Aralık 2017 | 190 Okunma Diziler yerli mi? Tartışılır ama yersiz uzun! 17 Aralık 2017 | 180 Okunma Hikâye açığı 14 Aralık 2017 | 163 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar