İzdivaç tımarhanesinden stüdyo nezarethanesine gündüz ekranı

Ramazan ayının erken gelişi programların final/sezon finali tarihini erkene aldırır diye düşünmüştüm ki fena halde yanıldım. Ramazan'da reytinglerinin düşeceğinden endişelenen Survivor, önceki...

Ramazan ayının erken gelişi programların final/sezon finali tarihini erkene aldırır diye düşünmüştüm ki fena halde yanıldım. Ramazan'da reytinglerinin düşeceğinden endişelenen Survivor, önceki yıllara göre erken başladı ama herhangi bir düşüş olmayınca bayrama kadar devam etti. En ilginci ise devam edecek mi etmeyecek mi yılan hikayesine dönen, kamusal yarar adına yayın yaptıkları konusunda ısrarlı olan izdivaç programlarının durumu idi. Gelecek sezonu garantilemek adına imkansızlıklar yüzünden evlenemeyenler, Umre’ye gidemeyenler bizi arasın anonsları eşliğinde sosyal sorumluluk makyajlaması yapılırken; loca adayları arasındaki flörtleşme hız kesmeden devam etti. Aşk kafeden sonra çıkılan akşam yemeklerinin adı iftar olarak değiştirilince ramazan uyumu en yüksek seviyeden yakalanmış oldu. İftara gidin, birbirinizi iftarda tanıyın diye stüdyo dışına gönderilenler, ertesi gün aşk kafede içilen çay kahveyi ağzından kaçırsa da tüm locanın niyetli olduğu iddiası dillendirilmeye devam edildi.

Sene boyu programda yaşananlar stüdyo sakinleri tarafından gözler nemlenerek seyredilirken; Esra Erol’un hıçkırarak ağlayan Caner’in yanına gitmesi program adına soğuk duş etkisi yaptı. Malum Esra Erol yılların müzmin bekarı Caner’i programında baş göz ederek rakiplerine çelme takmakla kalmamış, Caner’i program ekibine dahil ederek program yüzü haline getirmişti. Loca adaylarıyla yakından ilgilenen, imaj danışmanlığı, ilişki koçluğu yapan Caner,  seyirciler arasından seçilen kişilerin Umre organizasyonlarını da yapıyordu. Esra Erol noldu Caner sen neden duygulandın derken, yıl boyu yapılanların ekrana gelmesinden dolayı ağladığından neredeyse emindi. Berke evi terk etti ben çok kötüyüm Esra Hanım demesini beklemiyordu. Berke evi terk etmişti, dört gündür Caner kendisinden haber alamıyordu! Nikah öncesi kıskançlık ve güven temalı kriz yaşayan ikili uzun bir süre ayrı kalmışlar, seyirci baskısı ile bir araya gelmişlerdi ki geçen süre zarfında Berke programdan ayrılmış, ama Caner taliplerini görmeye devam etmişti. Hayata bakış, hayat karşısında duruş konusunda ciddi fikir ayrılıkları yaşadıkları aşikar olduğu gibi Caner’in kıskançlık ve güven probleminin çözülmesi zor gözüküyordu.

İlişki çöplüğüne dönen hayatlarında kendi geçmişlerinin etkisiyle karşılarındaki insana güvenmekte zorluk çeken, telefon, sosyal medya her türlü şifreyi bilmek isteyen, arama motorlarında ne arandığına kadar takip eden kişilerin kıskançlık krizini sıklıkla yaşamaları normal. Medya ve dizilerin etkisiyle seven insan kıskanır, herkes aldatır gibi genellemelerin sürekli tekrarlandığı bir ortamda özellikle.

 Sezon finaline bomba misali düşen Caner Berke ayrılığı, bana şiddet gösterdi, şöyle bir hışındım ama vurmadım polemiği sosyal medya aracılığıyla devam ederken, reyting için mi evlendiler sorusu ortaya atıldı. Yanlış zamanda sorulan yanlış bir soru idi. Reyting için evlenenler sezon finalinde ayrılık kararı ile çıkmaz kameranın karşısına. Kaldı ki Esra Erol’un olaydan habersiz olduğu yaşadığı şok halinden belli idi. Yaz tatiline, evlenebilecek herkesi evlendirerek, büyük aşka yelken açacak potansiyelde olanları çift haline getirerek girmeye çalışan bir program, yıl boyu en çok sükse yaptığı çiftin ayrılık haberini ekrana getirir mi?

Yıl boyu üç ayrı kanalda yaşananlar izdivaç programları tımarhaneye dönüştü düşüncesini destekler içerikteydi. Seda Sayan’ın programına katılanlardan bazılarının izdivaç kariyerlerini Aşk-ı Roman isimli güzlük dizide devam ettirecekleri haberi medyaya yansırken, asıl bomba Kısmetse Olur stüdyolarında patladı! İzdivaç stüdyolarına akın akın gelenler gerçek kişiler olsa da yaşananlar kurmaca, editörlerin yönlendirmesi ile herkes kendini oynuyor tespiti böylece gerçekliğini teyit etmiş oldu.

KHK sonrası ekrandan çekilen, yoluna internette devam kararı alan, internete geçişle birlikte RTÜK baskısından kurtulduğu için daha önce ekrana getirilmeyen kavgalı gürültülü görüntüleri yayınlayan fakat umduğunu bulamayan Kısmetse Olur; sunucusunu başka programa kaptırınca pembe dizi formatına dönme kararı aldı. İddiaya göre başlangıçtan itibaren en dikkat çeken karakterler artık alenen kendilerini oynayacaklar. Buraya evlenmeye geldim, kısmetimi arıyorum yalanları söylenmeyecek artık.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Başkasının ölümü 11 Ocak 2018 | 270 Okunma Geleceğe ne kadar hazırız? 07 Ocak 2018 | 106 Okunma Zihin körleşmesi 21 Aralık 2017 | 190 Okunma Diziler yerli mi? Tartışılır ama yersiz uzun! 17 Aralık 2017 | 180 Okunma Hikâye açığı 14 Aralık 2017 | 163 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar