Geleceğe ne kadar hazırız?

“10 yıl içinde robotların niteliksiz işgücünün yüzde ellisinin yerine geçeceğinden, hatta birçok beyaz yakalıyı işsiz bırakacağından ve bunun radikal sosyo politik sonuçlara neden...

“10 yıl içinde robotların niteliksiz işgücünün yüzde ellisinin yerine geçeceğinden, hatta birçok beyaz yakalıyı işsiz bırakacağından ve bunun radikal sosyo politik sonuçlara neden olacağından haberiniz var mı?

Yapay zekanın heyecan verici olduğu kadar insanlık için çok yönlü/çok riskli olabileceği hakkında fikriniz var mı? Geleceğin medeniyet savaşlarının insanlık ile makineler arasında olabileceği hatta insanın kendi yarattığı ölüm makinelerinden kaçarak uzayda kolonileşeceği çok mu ütopik?

Sadece sürücüsüz değil %100 otonom otomobillerin orta vadede hayatımızda olacağı, şehirleri akıllı yapan en önemli unsurlardan birisinin hava trafiği olacağı sadece bilim kurgu filmlerindeki sekanslar mı?

Sadece 10 yıl içerisinde doğmayanların değil aynı yıl içerisinde doğmayanların birbirlerini anlamakta zorlanacağı bir dünyaya adım attığımızın farkında mısınız?

Akıllı cihazlarla büyüyen çocukların sanal odalarda yazılımlarla sosyalleştiği, insanı unuttuğu, empati yapamadığı, başka insanları görme, anlama, birlikte üretme isteğinin olmayacağı bir dijital çağa hazır mısınız?

Psikologlarımız, sosyologlarımız, antropologlarımız, iletişim uzmanlarımız, iş verenler, kamu otoriteleri hazır mı?”

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Başkasının ölümü 11 Ocak 2018 | 270 Okunma Geleceğe ne kadar hazırız? 07 Ocak 2018 | 106 Okunma Zihin körleşmesi 21 Aralık 2017 | 190 Okunma Diziler yerli mi? Tartışılır ama yersiz uzun! 17 Aralık 2017 | 179 Okunma Hikâye açığı 14 Aralık 2017 | 163 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar