Kuş bakışı yeni dizi sezonu

İzdivaç yasağını barıştırma formatı ile geçemeyip gündüz ekranını suç temalı realiti şovlara teslim eden televizyon dünyası sezonu yeni dizilerle açma hazırlığında....

İzdivaç yasağını barıştırma formatı ile geçemeyip gündüz ekranını suç temalı realiti şovlara teslim eden televizyon dünyası sezonu yeni dizilerle açma hazırlığında. Gündüz ekranı eşittir realiti şov, gece ekranı eşittir dizi formülünün dışına uzunca bir süre çıkılmayacak gibi gözüküyor.

Yeni dizi tanıtımlarına bakıyorum hikaye, senaryo tarafında en ufak bir ilerleme, değişiklik yok! Zaten tüm tanıtımlar dizi çiftleri üzerinden yapılıyor. Malum sosyal medya sonrası takipçi rüzgarı en önemli etken başrol kombinasyonu yapmak için. Deneme çekimi ile karakter oyuncu uyumunu yakalamak kimsenin umurunda değil, başrol oyuncularının kimyası test ediliyor ekran öncesi.

Seven Ne Yapmaz ile yeni sezonun dizi bazında açılışını ilk atv yaptı. Kırgın Çiçekler, Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz, Aşk ve Mavi ile haftanın üç gününü reyting bazında rahat geçiren atv, Kanatsız Kuşlar ile Perşembe akşamında devam kararı alsa da hikayesini yaz aylarında tükettiğinden reyting sebepli final kararı sürpriz olmayacak.

İdeal bir dizi çifti olduktan sonra başka hiçbir şeye ihtiyaç olmaz düşüncesiyle yola çıkılan Seven Ne Yapmaz, Yeşilçam’da farklı oyuncularla defalarca kez çekilen bir hikayeyi güncellemiş. Çapkın yakışıklı holding veliahtı Ozan ile köylü kızı Nazlı’nın tanışması, hızlandırılmış nikah, düğün gecesi terk edilme, köylü kızının intikam alma uğruna şehirli bir afete dönüşme temaları oldukça tanıdık.

Cennetin Gözyaşları ise bir Kore formatı. Geçmişten gelen sır, gayri meşru çocuk, aynı erkeğe aşık iki kardeş, yakışıklı erkekler, güzel kızlar. Ne fragmanda ne karakter tanıtımlarında dikkat çeken merak uyandıran bir durum söz konusu değil.

Meryem’i Ağustos ayında yayınlayarak gayri resmi dizi sezonunu açan Kanal D, Perşembe günü Ver Elini Aşk ile resmi açılışı yaptı. İki Yalancı(9) ve Adı Efsane’de reyting hüsranı yaşadı, Çocuklar Duymasın’ın durumu kritik. İsimsizler reyting olarak asker dizilerinin gerisinde, Vatanım Sensin beş barajından uzaklaşmakta zorlandı. Kanalın yüzünü güldüren tek dizi Arka Sokaklar. Üç yeni dizinin; Tutsak, Siyah Beyaz Aşk, Sevdanın Bahçesi’nin  fragmanı yayınlandı. Fatih için de yeni oyuncu anlaşmaları yapıldığına dair haberler geliyor ama senaryonun henüz hazır olmadığı da gelen haberler arasında. En hareketli kanallardan biri olacak Kanal D. Geçen yıldan devam eden dizilerle birlikte elinde beş adet dizi var. Fragmanı yayınlanan dört dizi, Katilin Kızları, Fatih, Gülizar, Hayati  gibi onay verilmiş projeleri olduğu göz önüne alındığında dizi sirkülasyonu bir hayli yüksek olacak.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Başkasının ölümü 11 Ocak 2018 | 270 Okunma Geleceğe ne kadar hazırız? 07 Ocak 2018 | 104 Okunma Zihin körleşmesi 21 Aralık 2017 | 190 Okunma Diziler yerli mi? Tartışılır ama yersiz uzun! 17 Aralık 2017 | 177 Okunma Hikâye açığı 14 Aralık 2017 | 163 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar