Ne iş yapıyorsunuz?/ Realiti şov karakteriyim

Televizyon kanalları henüz proje aşamasında olan programların veya dizilerin haberlerini aylar öncesinden kontrollü bir şekilde medyaya sızdırırdı, günler öncesinden tanıtımları dönmeye başlardı. Bu...

Televizyon kanalları henüz proje aşamasında olan programların veya dizilerin haberlerini aylar öncesinden kontrollü bir şekilde medyaya sızdırırdı, günler öncesinden tanıtımları dönmeye başlardı. Bu yıl hazırlık aşaması büyük gizlilik içinde yürütüldükten sonra aniden çıkılıyor seyircinin karşısına. Kopya/benzer işlerin rakiplerce yayınlanmaya başlanmasından sebep, bu sene televizyon yayıncılığı bir gizem bulutu içinde yol alıyor.

Tutması halinde sonbahar ekranında devam edecek dizi denemesi önceki yıllara göre sınırlı sayıda kalırken; bir taraftan yeni diziler ile yaz rehavetine kapılmış ekranda seyirci devşirilmeye çalışılıyor, diğer taraftan büyük kapışmanın yaşanacağı gündüz ekranı için peş peşe yeni realiti şovlar görücüye çıkmaya devam ediyor.

Fox TV geçen yıldan devam eden Kayıp  Çiçekler’in yanına Sen İste Yeter  ve Ne Seninle Ne Sensiz isimli iki yeni realiti şov ekledi. Yola çıkış noktaları farklı gibi görünse de gerçek insanın gerçek  trajedisi başlığı altında, bazen gerçek bazen kurgu hayat hikayeleri bekliyor seyirciyi. Kayıp kızları bulmak için yola çıkan Kayıp Çiçekler, cinayet vakasına dönüşen kayıp vakaları ile dikkat çekmişti. Evlilikteki problemleri özel hayatın sınırlarını ihlal ederek masaya yatıran ve çiftleri barıştırma misyonunu üstlenen Ne Seninle Ne Sensiz; karısı, çocukları ile birlikte başka bir erkekle kaçan mağdur koca hikayesiyle, evlilik çatısı altında çok farklı hayat hikayelerini işleyeceğinin sinyalini verdi. Anlık reyting ölçümü ile hangi vakaların seyircinin daha çok ilgisini çektiğinin tespiti yapılıyor şu an. Duruma göre programın içeriği şekillenecek.

 Sen İste Yeter ise annesini, babasını, evladını arayan, evlenmek  ya da kilo vermek için locadaki yerini alan katılımcıların trajik hikayeleri ile seyircinin dikkatini çekmeye çalışıyor. Hayallerini gerçekleştirmek hayat hikayesini değiştirmek isteyen loca sakinleri, sıranın kendisine gelmesini beklerken programa yorumcu olarak katkı sağlıyor.

Kısmetse Olur’da iki sezon gelin adayı olarak görev alan, talip olma rekorunu elinde bulunduran Ayça karakterinde de anlaşılacağı üzere, her an locadaki adayların aşk hikayesi ile “renklenebilir” Sen İste Yeter. İzdivaçlardaki gibi loca sakinleri arasında elektriklenme, entrika, kıskançlık, aşk, ayrılık temaları eşliğinde büyük aşk hikayelerine ve ayrılıklara imza atılabilir programda.

Sen İste Yeter çağrısına biyolojik annesini aramak için katıldığını iddia edilen kişi, yetiştiren annesinin ölümünden sonra yaşadığı sıkıntıları anlatırken; “singıl” çıkardım, takipçilerim var, güzel olduğumu söylüyorlar ama diyerek aslında programa çıkma amacını deşifre ediyordu farkında olmadan.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Başkasının ölümü 11 Ocak 2018 | 270 Okunma Geleceğe ne kadar hazırız? 07 Ocak 2018 | 106 Okunma Zihin körleşmesi 21 Aralık 2017 | 190 Okunma Diziler yerli mi? Tartışılır ama yersiz uzun! 17 Aralık 2017 | 180 Okunma Hikâye açığı 14 Aralık 2017 | 163 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar