Liman Gençlik Merkezi ve Elif’in mektubu

“Kuşlara benzer kelimeler, odana dolarlar bir akşam. Nereden gelirler bilinmez. Kâh çığlık çığlığadırlar, kâh sesleri işitilmez.Çiçeğe benzer kelimeler: turuncu, erguvan, beyaz. Bir...

Kuşlara benzer kelimeler, odana dolarlar bir akşam. Nereden gelirler bilinmez. Kâh çığlık çığlığadırlar, kâh sesleri işitilmez.

Çiçeğe benzer kelimeler: turuncu, erguvan, beyaz. Bir rüzgâr sürükler hepsini. Bulutlara güven olmaz… “ (Cemil Meriç)

 

Bahar çiçekleri gibidir çocuklarımız, gençlerimiz. Masum tertemiz yüzleri, ışıldayan gözleri, yüreklerinin derinlerinde keşfedilmemiş nice umudu, aşkı ve arınmış sevdaları taşır gibi öylece bakarlar yüzümüze. Gözlerindeki ışıltı, yüreklerinin engin ve dokunulmamış coşkun baharlarını taşır günlerimize. Umutlanırız. Onların o samimi içten bakışlarıyla bir an buluşunca cennet rüzgârları esintisinde sanki bir sam yeli ürpertir yüreklerimizi. Bahar çiçekleri gibi rengârenk dünyaları ile gelirler günlerimize.

Çiçeklere, açmayan goncalara benzeyen yavrularımız korunaklı evlerimizden, sokaklarımızdan ve dahi şehirlerimizden öylece dünyaya akarlar. Tıpkı yazarın kelimelerini o rengârenk çiçeklere benzeyen kelimelerini dağıtan rüzgârlar, bulutlar olduğu gibi bizim de, ayartanlarımız, dağıtıp savuran rüzgârlarımız, fırtınalarımız, boranlarımız, kara kışlarımız vardır.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Vatan ey vatan 15 Temmuz 2018 | 225 Okunma Diren usta 23 Haziran 2018 | 390 Okunma Bayram paylaşmaktır sevinci ve hüznü 15 Haziran 2018 | 129 Okunma Ertuğrul Gazi ile büyük buluşma 28 Mayıs 2018 | 164 Okunma Ramazan derin ve onulmaz yaralarımız için gelir 19 Mayıs 2018 | 125 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar