Güzel-Doğru Söz

İbrahim Suresini işledik. Surenin kıyılarında gezinirken,  yürek coğrafyamın çölleşmiş, çatlamış toplaraklarına sular yürüdüğünü sezer gibi oldum. ‘Söz’ün ve...

İbrahim Suresini işledik. Surenin kıyılarında gezinirken,  yürek coğrafyamın çölleşmiş, çatlamış toplaraklarına sular yürüdüğünü sezer gibi oldum. ‘Söz’ün ve ‘hikmet’in sahibine, ‘kalemin’ ve ‘rüyaların’ sahibine yüzümü ve yorgun yüreğimi döndüğümde, çatlamış dudaklarıma dökülen, abıhayat ırmağının sakasıydı sanki Kitap.

Hep yükseğe ayarlı, her mevsim diri ve muştu yüklü Kitab’ın söylemi, söz ülkemin kapılarını sorgularla, sitemlerle çaldı. Apansız kalakalan kelimelerim, cümlelerim, yazılarım, hikâyelerim sorgunun ağır yüküyle neye uğradıklarını şaşırdılar.

Sonra dönüp baktım yazdıklarıma... Yaşadıklarıma baktım. Yıldızlara, beyaz bulutların dolaştığı gök ülkesine baktım günler ve geceler boyu... Muştu arayışımın eşiğinde,  acıyan yanlarım daha bir yontuluyor, sonsuzluk sözlüğünde, buğu buğu içime dağılan anlamlarla söz ülkem tarumar oluyordu.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Vatan ey vatan 15 Temmuz 2018 | 224 Okunma Diren usta 23 Haziran 2018 | 390 Okunma Bayram paylaşmaktır sevinci ve hüznü 15 Haziran 2018 | 127 Okunma Ertuğrul Gazi ile büyük buluşma 28 Mayıs 2018 | 161 Okunma Ramazan derin ve onulmaz yaralarımız için gelir 19 Mayıs 2018 | 123 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar