Arakan’ın yetimleri nerede, kış geliyor?

Kaç kişi “Arakan nerede?” diye sorguladı… Gözlerinde acının derin yalnızlığını yüklenmiş o incecik çocukları, kadınları, ihtiyarları kaç kişi gördü. Kaç...

Kaç kişi “Arakan nerede?” diye sorguladı… Gözlerinde acının derin yalnızlığını yüklenmiş o incecik çocukları, kadınları, ihtiyarları kaç kişi gördü. Kaç kişi Arakan halkına sonbaharın tükenmiş demlerinde neler götürebiliriz diye kafa yordu?

SONBAHARIN hüzün kuşanmış zamanlarındayız… Bir güz daha geldi. Sararan yapraklar dökülüyor, kuşlar göç ediyor, yağmurlar usul usul yağıyor.

Sonbaharın hüznü kuşatıyor yüreklerimizi. Ölümler oluyor. Ani ölümler ve öylece donup kalıyoruz. Tabiat oysa nasıl da bizi alıştırarak bürünüyor ölümün sırdaş yalnızlığına. Oysa gümrah baharlarla coşacak tomurcuklanacak tüm çiçekler, tüm tabiat… Börtü böcek uyanacak kış uykusundan. Ama işte dirilmek için ölmek gerek.

Yeniden başlamak için bitirmek gerek. Hayat da böyle değil mi? Nice yorgun zamanlardan, nice tükenişlerden sonra gelen yaşamın görkemli yeniden uyanış anları vardır.

Akşam ezanları artık erkenden okunuyor. Okul çıkışı kalabalıklarına aniden yakalanıp, çocuk cıvıltılarının içinde buluyoruz kendimizi.

Hüzünlü dirilişler

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Vatan ey vatan 15 Temmuz 2018 | 225 Okunma Diren usta 23 Haziran 2018 | 390 Okunma Bayram paylaşmaktır sevinci ve hüznü 15 Haziran 2018 | 129 Okunma Ertuğrul Gazi ile büyük buluşma 28 Mayıs 2018 | 164 Okunma Ramazan derin ve onulmaz yaralarımız için gelir 19 Mayıs 2018 | 125 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar